Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie są objawy kończącego sie dyferencjału????

I czy dyfer który jest juz powiedzmy zmęczony moze powodowac to , że przy obrotach ok. 4000 jest dopiero 120km/h czy to normalna predkość w E34 520i 24v??????

I jakie powinno by przełożenie w 520i według realoem.com powinno być I=47:11=4,27. czy ewentualnie 3,46 ????

Nie wiem sam juz moim zdaniem samochó ma za wysokie obroty przy nie duzych prędkościach!

POMOCY !!

..::BMW::..

Obecnie BMW E34 520i 24v,VW T4

Następna moze E34 540

Opublikowano
u mnie w e34 525 88 rok, przy bodajze[ na Vbiegu] 3200 jest 140k/godz.--moze masz coś ze sprzegłem,wyje tylny most co sie dzieje, mosty sa w bm wytrzymałe skad to przypuszcvzenie, poza tym sprawdż czy masz w dyfrze olej???-pzdr :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Zapewne chodziło o V bieg. Który rok tego autka? Jeśli masz most 4.27 to jest bardzo krótki a co za tym idzie będą wyższe obroty silnika przy danych prędkościach na danym biegu. Jak Ci to przeszkadza jeździsz dużo w trasy załóż dłuższy most 3.46. Niestety odbije się to na zrywności. No i jak skrzynia dalej jest ta sam która z fabryki wyjechała czy poszła jakaś rzeźba z przekładką??
Opublikowano
Ze sprzęgłem jest wszystko ok było wymieniane jakies 12tys km temu, wymianiałem także wysprzęglik, a w sumie do mostu jeszcze nie zagladałem w gole od kupna, jak cofam to słychac takie jakby cykanie z tylnej cześci

Następna moze E34 540

Opublikowano

Może ktoś założył od M20?? A może w autku był jakiś mały SWAP z M20 na M50 w M20 były jeszcze krótsze mosty 4.44. Sprawdzałeś W ETK wpisując

końcówkę VIN żeby sprawdzić jakie wyjechało Twoje autko z fabryki?

Opublikowano
A ma może ktos jakiś namiar gdzie można kupic taki most z przełożeniem 3,46 w rozsądnej cenie ?? najlepiej z okolic warszawy

Następna moze E34 540

Opublikowano
z tego co pamietam to jest 3,46 albo 4,27. A czy na tak wysokie obroty moze miec wpływ także skrzynia ???

Następna moze E34 540

Opublikowano
A jakie przełożenie powinna mieć skrzynia dedykowana do 520i 24v i jak to można sprawdzić????

Następna moze E34 540