Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam problem ze sterowaniem nawiewami. Gdy górny suwak (nawiew na przednnia szybe) przesune w prawo leci mi ciepłe powietrze to samo jak przesune dolny na nogi. Pokretła temp. ustawione są zimne powietrze.

P.S. search uzywałem :-)

Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
robcik a może wiesz co jest umnie. problem częściowo podobny tyleże temp mogę regulowa ale ciepłe powietrze idzie tylko na szybę i na nogi. jak dam na środek to beż względu na ustawioną temp dmucha zimnym. orientujesz się o co chodzi :?: :?:
Opublikowano
robcik a może wiesz co jest umnie. problem częściowo podobny tyleże temp mogę regulowa ale ciepłe powietrze idzie tylko na szybę i na nogi. jak dam na środek to beż względu na ustawioną temp dmucha zimnym. orientujesz się o co chodzi :?: :?:

Tony ten typ tak ma :) Na środku zawsze wieje zimnym. U mnie jest tak samo.

Opublikowano
Na środku nawiewów środkowych jest pokrętło, jak je ustawisz na zimne ( kropki niebieskie) to niezależnie od nastawienia temperatury wieje z nich zimne, ale jak przestawisz na ciepłe ( kropki czerwone) to może też tam grzać. Tak jest u mnie a jak u kogoś tylko chłodzi to znaczy że ma coś z tym sterowaniem niedobrze - trzeba rozebrać i pobadać co jest.
Opublikowano

Witam

tak ja napisal PiotrWie na konsoli Masz srodkowe nawiewy i pomiedzy nimi jest regulacja z czerwona i niebieska kropka i to dopiero reguluje cieple i zimne powietrze

Pozdrawiam

Opublikowano
poczatkowe modele nie mialy tej regulacji i ze srodka zawsze lecialo zimne, potem wprowadzono pokretlo z kropkami niebieskimi i czerwonymi. ja mam u siebie podswietlany to pokretlo, swieci czerwona kropka nad pokretlem i niebieska pod, napokretle swieci pasek umozliwiajacy regulacje w nocy. nie wiem czy dobrze mysle ale tylko auta zklima mialy wlasnie ta regulacje srodkowego nawiewu.
Opublikowano
Ja nie mam klimy, a więc pewnie ma rację kolega który napisał że nie było tego w początkowych egzemplażach ( mój jest z 1992r)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

a u mnie jest w ogóle pomieszane. na środku są dwie kratki, między nimi pokrętło do regulacji zimne/ciepłe powietrze. z prawej kratki leci takie powietrze jak chcemy, z lewej natomiast zawsze ciepłe/gorące. dodam, że klimę mam automatyczną dwustrefową.

pozdrawiam

Opublikowano
Ja ma klime manulaną '90rok autko i mam te pokretla z kropkami;) ALe ja mam inne pytanie. CO moze byc z tymi nawiewami z tyłu, na pasazerow? Mianowicie czy nastawie zimne czy ciepłe i tak wieje mi zimne i raczej ciagle z tym samym natezeniem bezwzgledu na ustawienia...
Opublikowano
tam leci zawsze zimne (lub z klimy). tam leca resztki tego co na przod,wiec jesli pozamykasz caly przod , max bedzie leciala na tyl