Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak pech to pech najpierw ogrzewanie nie zbyt chetnie sie wlancza a teraz jak chamoje to kierownica dostaje wibracji i zaczyna drgac czy to moze byc przez zuzyte klocki i tarcze czy raczej cos bardziej powznego?? moze ktos wie ile by mnie kosztowalo wymienic tarcze i klocki w e36 compact 95' z gory dzieki za rady
Opublikowano

Ortografię już zostawię w spokoju bo jedngo "pana" tutaj na forum dość ostro

za to "zjechałem"...Do rzeczy jednak...

Na pewno masz krzywe tarcze, ja mam tak samo, że trzesię lekko jak hamuję...Koszt tarcz - około 200 zł + klocki - 140 zł = 340 zł. Kosztów robocizny nie znam, bo sam pewnie dasz radę :cool2: Oczywiście są tarcze po 50 zł za sztukę i tak samo tanie klocki,ale ich jakość jest taka sam jak cena...Co do ogrzewania to nie mam pojęcia co się u Ciebie stało...

Freude am fahren...
Opublikowano
Ortografię już zostawię w spokoju bo jedngo "pana" tutaj na forum dość ostro

za to "zjechałem"...Do rzeczy jednak...

Na pewno masz krzywe tarcze, ja mam tak samo, że trzesię lekko jak hamuję...Koszt tarcz - około 200 zł + klocki - 140 zł = 340 zł. Kosztów robocizny nie znam, bo sam pewnie dasz radę :cool2: Oczywiście są tarcze po 50 zł za sztukę i tak samo tanie klocki,ale ich jakość jest taka sam jak cena...Co do ogrzewania to nie mam pojęcia co się u Ciebie stało...

ja bym nie byl taki pewien. Tez tak mialem i bicie przy hamowaniu calkowicie ustało po wymianie sworzni wahaczów.

Opublikowano
Narki tak jak koledzy napisali. Napisałeś że telepie tylko przy hamowaniu więć tarcze są najbardziej podejrzane. Myślełem jeszcze o guzach na oponach ale to cały czas by waliło.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
umnie też kierwonicą rzucało przy hamowaniu... ale kilka ostrych długich hamowań i już tak nie telepie :) wina na bank tarcz, tak jak Pawelos pisał można je przetoczyć jak jest z czego.
Opublikowano
Tak jak wszyscy koledzy pisa na Bank tarcze do wymiany lub prztoczenia..tez tak miałem tylko nie dało się u mnie juz przetoczyć bo ten miły pan co sie tym zajmuje stwierdził ze zostało mi ok4mm szerokośći tarczy do zjechania a tyle to on bierze na pierwsze toczenie(oczywiście chodzi mi o obydwie strony..po2mm na strone)Wymieniłem tarcze i jest wszystko Siiiii :D ,............pozdrawiam
Opublikowano
Witam.A ja napisze tak.Nowe tarcze,klocki i sworznie a nadal przy hamowaniu trzepie kierownica!A moze to sa powybijane drazki stabilizatorow?
Opublikowano
a może ostro hamowałeś gdzieś i bieżnik jest w jednym miesjcu bardziej zdarty i przy hamowaniu ten efekt się nasila :) a może stabilizatory... na kanał i breszką sprawdź :wink: