Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam bmw coupe 320i z drugiej polowy 92 roku. klima przestala mi dzialac i musialbym ja sobie nabic. pytanie jest typu jaki tyup gaz byl stosowany w tych rocznikach ?????? chyba nie r12 bo sie zalamie. czy ktos moglby mi odpoweidzec na to pytanie ?
Opublikowano
Spytaj najlepiej w pierwszym lepszym serwisie Bmw,bo jezeli chodzi o takie roczniki,to rózne rzeczy wypisują,a to jest wazne.
Opublikowano
dzwonilem do serwisu bmwi facet powiedzial, nie nie wie - musialbym podjechac a co porade i tak zaplace. myslalem ze ktos mi powie, jakie typy byly montowane w tych rocznikach. dziwnym bylby fakt ze jest to r12 ????? moze ktos wie cos wiecej na ten temat ?
Opublikowano
w pierwszym lepszym warsztacie gdzie klime nabijaja napewno beda wiedzieli. Ja jak jechalem napelniac to nawet nie wiedzialem co mam miec i jakos napelnili i wszystko bylo ok :)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
przerobienie kosztuje okolo 700 zeta + nabicie masaaakra. mam nadzieje ze jest to sprzezarka typu r134a bo inaczej nei wiem.
Opublikowano
jak ktos jest z Poznania to prosze o kontakt ze mna ,gdzie moge nabic + sprawdzic klimatyzacje tego typu (tzn sprawdzic szczelnosc).
Opublikowano
moze i jest ale po co samemu kombinowac i narazac sie na dodatkowe koszty ???? szukam kogos kto zan sie na klimatyzacjach w pelni profesjonalny sposob. pozniej klima sie zozczelini i bede jeszcze wiecej latania.........
Opublikowano

dobra ludziska........... porylem troche na forum i przeczytalem o naklejce ktora powinna byc. odziwo taka posaidalem i na szczescie mam 134a. przy najmniej tak pisalo na tej etykietce. tak wiec jestem uratowany. pozdr all

PS. jakby ktos chcial kupic moja bmw ktore jest w idealnym stanie to zapraszam. 15 500 i jest jego.

Opublikowano

Jestem z Poznania wiec plecam pana z Przeźmierowa ul. Dolina 65 tel (061)8-142-895

Jest dobry. Zna sie na rzeczy ja rozwalilem chodnice klimy (cmoknolem klienta w dupe ehh) zrobili a cena mnie mile zaskoczyla (tzn nie zabila mnie :D )

Sprawdza ci wszystko poczawszy od szczelnosci az do napelnienia :D

Mam nadzieje ze namiar sie przyda i sprawdzi

Pozdrawiam

Opublikowano
Dołączam się do tematu i mam pytanie co musiałbym zmienić żeby przerobić klimę z r12 na 134a?
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano

jest rzekomo jakis zestaw do przerobienia. u smorawinskiego w serwisie powiedzieli ze kosztuje 550 zlotych + nalezy doliczyc koszty robocizny. rzekomo mozna r-12 zastapic zupelnie innym gazem, ktory ma takei same wlasniwosci jak r-12 i nie uszkodzic klimy. ja sie ciesze ze mam 134a. god thx.

wiem wiem !!!!! do przezmierowa mam zaledwie 5 km. juz jestem umowiony za dwa tygodnie. owpoiem co i jak. rzekomo facet faktycznie jest dobry. z tymze przez telefon powiedczial mi ze nie mam po co przyjezdzac bo mam na pewno r-12. a tu prosze mam naklejki ktore poszukalem i pisze ze mam 134a. to to pojade i niech zrobi teklime jak nalezy. do uslyszenia zatem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
a ja mam taki problem, bo bylem i nailbem klime czynnikiem r-12 za 350 zlotych. nabilem i od tamtego czasu mam problemy. pod samochodem tak jakby zostawala zawsze plama wody. kurcze czy to freon czy co ?????? tez macie takie objawy. dzisiaj polozylem pod caly silnik folie i zobacze co to jest. czy plyn z chlodnicy, czy tez sama woda. dziwna sprawa.
Opublikowano
woda pod autem to normalne z klimą. Woda skrapla na elementach klimy (parowniku) i kapie na podloze.
Opublikowano

thx za odpowiedz......... jutro obadam czy to wodopodobna substancja, czy to olej moze, czy tez plyn chlodniczy.

PS. prosilbym takze o opinie innych osob. czy to tylko u nas takie sa przypadlosci, czy tez moze u wszystkich

Opublikowano
woda pod autem to normalne z klimą. Woda skrapla na elementach klimy (parowniku) i kapie na podloze.

POTWIERDZAM