Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio oberwałem kamieniem i pekło mi szkło długich świateł. Widziałem na allegro same szkiełka do kupienia, ale zastanawia mnie czy taka wymiana jest możliwa. Te szkła nie były wklejane?? Ktoś to praktykował??

Pozdrawiam

Żółw się rusza...

Nie sprzedam mojego is-a (a na pewno nie tanio) :D

Fotki http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=96849

Opublikowano

Witam.Szkla reflektorów w E34 są wklejane.Ja kupowałem na Allegro szkła i wkleiłem na kleju do szyb samochodowych.Jest z tym troche zabawy ale da sie zrobić.Trzeba wyjąć lampe,rozbić delikatnie stare szkło i dokładnie oczyścić odblask ze starego kleju,odtłuścić i wkleić nowe szkło,założyć lampe i zobaczyć że ta druga lampa teraz jest brzydka i trzeba z nią zrobić tę samą operacje :mrgreen: .

Jak zrobisz to czysto i dokładnie to będzie git.U mnie wyszło lux,lampy szczelne,ładne jak nówki,nic nie paruje.Życze owocnej pracy.

Opublikowano
Witam.Kiedyś byłem posiadaczem e 34 i miałem identyczny przypadek.Uczyniłem jak kolega wyżej z tym że nie wyjmowałem lampy, bo z tym dopiero jest robota.Lampę zamocowaną w samochodzie dokładnie wyskrobałem ze starego szkła odtłuściłem i wkleiłem na zwykły przezroczysty silikon.Okleiłem na noc taśmą aby się nie zsunęło i rano cud.Lampa jak nówka.Żadnego parowania itp.Dziś poczyniłbym tak samo.Pozdrawiam i rzyczę owocnej pracy z wklejaniem
Opublikowano
Wielkie dzięki! W takim razie jutro zamawiam i zabieram się do roboty!

Pozdrawiam!

Tylko ostrożenie bo na alle zdażają się szkła, które nie dokłądnie pasuja