Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem po ostatniej nawalnicy po otwarciu drzwi zapala sie swiatlo wewnatrz ale juz pozniej nie gasnie, pali sie nawet jak zapale auto i jad. od czego to moze byc?
Opublikowano
wytarty czujnik, czyli jak by drzwi otwarte... wymiana czujnika i po problemie.

ale wytarl sie po deszczu?bo wieczorem jak zamykalem auto to same zgasly a rano po deszcu juz nie dzialaly

Opublikowano
Witam mam problem po ostatniej nawalnicy po otwarciu drzwi zapala sie swiatlo wewnatrz ale juz pozniej nie gasnie, pali sie nawet jak zapale auto i jad. od czego to moze byc?

Jak wygląda sprawa z centralnym zamkiem :?: Jeżeli nie możesz zamknąć auta ( odbija zamek ) gdy świeci się oświetlenie wnętrza to zapewne jest to wina przełącznika w drzwiach, jak centralny zamyka się bezproblemowo to trzeba szukać gdzie indziej.

Możliwe że dosatała Ci się woda do modułu oświetlenia/centralnego.

Opublikowano

Jak wygląda sprawa z centralnym zamkiem :?: Jeżeli nie możesz zamknąć auta ( odbija zamek ) gdy świeci się oświetlenie wnętrza to zapewne jest to wina przełącznika w drzwiach, jak centralny zamyka się bezproblemowo to trzeba szukać gdzie indziej.

Możliwe że dosatała Ci się woda do modułu oświetlenia/centralnego.

nie mam problemu z centralnym.dzis zauwazylem ze jak jechalem swiatlo zgaslo potem znowu sie zapalilo i znowu zgaslo.

wciskalm czujniki srubokretem i nic.mysle ze to cos w tylniejklapie.ostatnio wozilem pilke do kosza moze ona cos popsula.

P.S. gdzie w klapie kombika jest ten czujnik

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
podłączam się od dzisiaj mam ten sam problem auto stało dzisiaj cały dzień nieruszane :P wsiadam elegancko zapala sie swiatlo , zawsze po przekreceniu kluczyka gasło a teraz nic :( co sie mogło stać ?? jak zamykam drzwi na centralnym to co prawda za każdym razem zamek odbija i za drugim razem sie zamyka ( zawsze ) to gasło światło a teraz nic :( pomocy :(

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano

Chlopaki stawiam 99% ze to siadaja wam czujniki, pisalem juz nie w jednym temacie, raz szyba mi oszalala i skakala gora dol wtedy bylo widac perfidnie ze to ten czujnik ale z drugiej strony dzialalo ok ale przy hamowaniu lub na garbach zapalalo sie swiatelka w aucie ( oswietlenie) pisalem na forach w czym problem az kupilem nowy czujnik ( rygiel w przypadku coupe) i objaw znikna ...

A wiec nie prawda ze musi centralny wariowac czy tez szyba. Jak Ci samo swiatlo zapala z nienacka i gasnie po chwili to mysle ze to to.

Mozesz to sprawdzic np, jerzdzac po jakis wysokich koleinach czy garbach gdzie geometria auta sie minimalnie zmienia wtedy jest ruch elemetow i wtedy den czujnik wariuje.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto