Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy naprawiał ktoś z was alternator od e39 540i z chłodzeniem wodnym,a może ma do sprzedania.Problem polega na tym iż autoelektrycy nie chcą się podjąć wykręcenia alternatora i naprawy ze względu na obawy przed kosztami w razie wpadki.Może jakiś namiarek na dobrego co by się zabrał za to i jest pewny tego co robi , bo większość autoelektryków to tylko Tico i Cinqusy.Prosze o pomoc.Dzieki.
Opublikowano
Czy naprawiał ktoś z was alternator od e39 540i z chłodzeniem wodnym,a może ma do sprzedania.Problem polega na tym iż autoelektrycy nie chcą się podjąć wykręcenia alternatora i naprawy ze względu na obawy przed kosztami w razie wpadki.Może jakiś namiarek na dobrego co by się zabrał za to i jest pewny tego co robi , bo większość autoelektryków to tylko Tico i Cinqusy.Prosze o pomoc.Dzieki.

Szkoda, ze nie jestes ze slaska. W Tychach mamy taki zakladzik maly, ktory naprawia min. altenatory. Podjeli by sie napewno i przypuszczam, ze za rosadna kase. Np. w zeszle wakacje zawiozlem do nich alternator z 20-to tonowego dzwiku amerykanskiego z lat 70-tych, liczylem sie, ze zaplace z 500 netto (tak tez mi wstepnie powiedzieli), a w dzien odboru niespodzianka 160 PLN brutto :D

• 4 lata później...
Opublikowano
Witam , naprawiałem taki alternator jest to hmmm wyzwanie ale nie przekracza możliwościami przeciętnego mechanika. Trudno trochę go wyjąć z auta bo strasznie tam "gęsto" wokół niego. Praktycznie jest on tak skonstruowany że paść mogą diody reszta jest "nieśmiertelna" . Problemem jest tylko znalezienie takich elementów, osobiście szukałem ich wszędzie ale chyba słabiak ze mnie bo nie znalazłem oryginałów kupiłem diody o zbliżonych wartościach.