Skocz do zawartości

318i z oponami R15 195/45... przezyje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bylem zmuszony zmienic opony... na wkasnie takie male.... samochod wyglada dowcipnie... pytanie brzmi... czy moge jezdzic na takich kolach...

Przewaznie do E36 opony z profilem 45 zaklada sie na felgi R17... troche sie martwie.

Opublikowano
Pewnie, że możesz. Tylko licznik będzie przekłamywał. Jeżeli nie razi Cię taki wygląd to jeździj i zapomnij o problemie. Moim zdaniem lepiej mieć zdrowe opony o złym rozmiarze, niż łyse z wymiarem wg instrukcji.
Opublikowano
Samochód siedzi niżej, uważaj na koleinach, krawężnikach i progach zwalniających zwłaszcza jeżeli masz sportowy zawias. Ja mam 185/60/14 zamiast 195/65/14 i siedzi niżej o 2 cm.
Opublikowano
jade po weekendzie z UK do polski.. przy 2 osobowym obciazeniu na kazdym progu lapalem podloge.... zdecydowalem wrocic na troszke szerokich 17 calowych alufelgach( 220/30.R17)....jutro wrzuce zdjecia i pokaze roznice:) pozdrawiam
Opublikowano
jade po weekendzie z UK do polski.. przy 2 osobowym obciazeniu na kazdym progu lapalem podloge.... zdecydowalem wrocic na troszke szerokich 17 calowych alufelgach( 220/30.R17)....jutro wrzuce zdjecia i pokaze roznice:) pozdrawiam

cos dziwny ten rozmiar opony. :doh: :doh: :doh:

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl