Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

się jednak nie grzeje. Ale od początku.

Jadę sobię, zerkam ot coś wskaźnik za dalego od pionu. Ale co tam stałem w Gdańsku w korkch, myślę przejdzie mu. Ale po 3 km wskazówka na czerwonym. No to kurde zjażdzam na parking, silnik wyłączony. Po JEDNEJ minucie przekręcam kluczyk, temp OK. CO jest?

No to ja otwieram maskę, zbiorniczek ledwo ciepły, odkręcam korek, zadych jęków(zimno), wsadzam palucha (sic), a tam może że 30 st.

No to łapa na silnik, silnik zimniutki(to znaczy beż przesady, mogę na nim rękę połołożych). Ok to delej w drogę, a w drodze, temeratuta raz w porządku, raz na czerwonym, cholera wie czemu, żadnych zależności.

Po dłuższej jeżdzie na czerwonym polu(a co tam), zjachałem, silnik wyłączony, i od razu kluczyk przekręciłem by sprawdzi tamp, a ten mówi OK. Kurde to nawet 10 sekund nie mineło!!!. Płyn lekko ciepły, rura od silnika do chłodnicy gorąca, odwronie z chł->silnik letnia !!!.

Więc temeratura wskazywana ma się ni jak do rzeczywistości.

Kurde co jest

1) zapowietrtzenie(??) , 2 tygodnie temu wymiana płynu

2) coś z czujnikiem temp

3) wisko ??

4) pompa??

PS

Czytałem inne topiki, ale tam woda się naprawdę gotowała, a u mnie zimno !!

[OO=( )( )=OO]

Bardzo Miły Właściciel :]

Opublikowano
poczytajcie dobrze na forum temat grzania sie tdsa jest bardzo modny . Znajdziecie wszystkie odpowiedzi i rozwiazania problemow

Ja poczytałem, ty chyba nie. U mnie się NIE grzeje. Tylko wskazówka wariuje.

Byłem u mechanika, wszystko ok( termostat, pompa, wisko, głowica itd).

Odesłał mnie do elertryka bo najprawdopodobniej to masa, lub padający wyświetlacz, zimny lut, lub co tam jeszcze.

Najfajniejsze jest to że jak wcisnę sprzęgło i hamulec, pomajtam biegami, to wskazówka na czerwone(bez gazownia). Puszczę sprzęło i hamulec, wraca do pionu( najszybciej przy zaciągniętym ręcznym! ). Na postoju mogę gazowac ile chcę, 3.5k, 4k obrotów, a wskazówka ani drgnie, piękny pion. Na 99,9% to coś z elektryką.

[OO=( )( )=OO]

Opublikowano

Ot i wszysko wyjaśnione.

Silnik nie miał masy!!!, choć była na budzie.

Kabel od masy(ten przy poduszce silnika) był lużny.

Dzisiaj wszysko wyczyszczone, ładnie dokręcone i śmiga aż miło.

Hey

[OO=( )( )=OO]