Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chce uzupełnić olej w skrzyni biegów, jako że poci mi sie simmering na wyjściu ze skrzyni do wału napędowego. Minimalnie jest zapocony ale ja lubie mieć wszystko dopięte na ostatni guzik. Pytałem sie kilku fachowców odnośnie wymiany tegoż simmeringu i doradzali mi żeby na razie to zostawić w świetym spokoju. Jednak niepokoii mnie ilość oleju wiec prosze o rade. Jak to mozna uzupełnić ? Czy jest potrzebna jakas specilajna strzykawa ? Uzupełnia się aż zacznie kapać z otworu dolewkowego ?

A tak na marginesie to która to śruba w ogole do dolewania ?

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/325td-M51/ECE/L/M/1995/01/mg-23/ill-23_0125/[/url]

Opublikowano

Tak ale takie dolewanie też nie jest na dłuższą metę. Kup sobie ten uszczelniacz i będziesz miał z bańki :D

No i uważaj no olej do skrzyni bo na forum jest sporo wypowiedzi że po wymianie biegi ciężko wchodzą.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
no wiem ze i tak mnie czeka wymiana, ale ogolnie boje sie ze cos spiernicza mi przy tym, wiec wole na razie dmuchac na zimne i dolac tym bardziej ze na prawde niewiele poci sie. A co do oleju to nie ma co kombinowac chyba tylko kupic orygnial w ASO, chyba cos po 30zl za litr jest. To chyba po oryginale nie moze sie pogorszyc wchodzenie biegów ?