Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

w mojim autku zauważyłem ze znajduje się mała lampka na koncu licznika

co ona ma na celu , po co tam jest???

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie wiem czy w beemkach jest tak samo ale w ciężarówce jest taka sama i świeci kiedy przekroczy się 85 - 90km/h czyli prędkość na jaką pozwala "kaganiec".

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

:D świecic to raczej nie swieciła bo nie po to ona tam jest. To nie jest zadna lampka tylko czujnik ktory reguluje jak mocno ma swiecic wyswietlacz ten z przebiegiem i inspekcja jak na dworze jest jasno to swieci jasno a jak robi sie ciemno to on takze sie przyciemnia.

Mozna to sprawdzic wystarczy w nocy zaswiecic na niego i zobaczysz ze wyswietlacz sie rozjasni.

Opublikowano
hmmm wszystkie to maja. Slyszalem nawet ze komus sie kiedys swiecila

Pozdrawiam P.M.

no własnie nie wszystkie bo miałem kiedysc compacta i tego nie bylo

Opublikowano
Ja mam 316i z 91r i tez to jest, dotad myslalem ze to lampka ktora zaswieca sie kiedy jedziemy z maksymalna predkoscia...

Ja również tak myślałem i stwierdziłem, że nigdy tego nie sprawdzę. :D

Opublikowano
hmm ja tez mam tą lampke na liczniku ale pod kierownica mam suwak który odpowiada za jaśniejesze i mocniejsze podswietlenie zegarów
Opublikowano
hmm ja tez mam tą lampke na liczniku ale pod kierownica mam suwak który odpowiada za jaśniejesze i mocniejsze podswietlenie zegarów

Ale chyba tym pokrętłem ściemniamy wszystko zegary jak i wyświetlacz natomiast ta czujka sprawia że w słoneczny dzień przebieg jest lepiej widoczny.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
:D świecic to raczej nie swieciła bo nie po to ona tam jest. To nie jest zadna lampka tylko czujnik ktory reguluje jak mocno ma swiecic wyswietlacz ten z przebiegiem i inspekcja jak na dworze jest jasno to swieci jasno a jak robi sie ciemno to on takze sie przyciemnia.

Mozna to sprawdzic wystarczy w nocy zaswiecic na niego i zobaczysz ze wyswietlacz sie rozjasni.

Masz rację jest to czujnik od podświetlenia zegarów ale działa dokładnie na odwrót jak to opisałeś. Czyli im jaśniej tym mocniej świeci a wnocy świeci słabiej bo i tak go dobrze widać.

Opublikowano

kolega to opisał dobrze :) ... Ty napisałes tak samo jak on

:twisted: