Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
głupie pytanie ale kumpel kupił E34 i nie bardzo wie jak sie uruchamia spryskiwacze reflektorów przednich, bede bardzo wdzieczny za pomoc.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Razem ze spryskiwaczem szyby przedniej.

też tak obstawiałem, ale skoro szybe pryska a reflektorów nawet nie rosi to co może być grane ??

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Razem ze spryskiwaczem szyby przedniej.

też tak obstawiałem, ale skoro szybe pryska a reflektorów nawet nie rosi to co może być grane ??

Może jest zapchane,przewody nie podłączone do zderzaka.Bo przewody ze zbiorniczka idą do szyb i do świateł,więc jak spryskuje szyby to misi też światła.

Opublikowano

a włączaliście światła ... spryski lamp działają przy włączonych światłach tj. jak włączysz mijania to pryska dwa razy na mijania i drogowe, zaś jak włączysz do tego P/M to pryska raz na mijania-drogowe a później na P/M i tak dwa razy....

Zobaczcie czy jest przekaźnik czerwony zamontowany w obudowie przy lewym kielichu ... 1 389 002 i czy działa... może też być pompka walnięta :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano
ok dzieki za rady , jutro będziemy patrzeć na to

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
Z tego co wiem to sprysk na światła uruchamia się przy włączonych światłach tak jak kolega pisał, ale zalancza się dopiero przy co 5 sprysku na szybe, a więc przy 1,2,3,4 psika tylko na szybe a przy 5 na szybe i reflektory i cykl powtarza się od nowa. Przynajmniej tak jest w e32. Możliwe jest, że masz zderzak ze spryskiwaczami a seryjnie samochód ich nie mial tak jak mój :cry:
Opublikowano

W instrukcji obsługi e34 jest tak jak pisał przedmówca co piąte ''sprysknięcie''.

Co najgorsze ja mam ale u mnie niedziałają bo nie są podłączone :( jakieś pokolizyjne cudactwo.

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano

hmm co piąte uruchomienie spryskiwacza dziala na lampy oczywiscie przy wlaczonych swiatlach..>Ale watpie ze to zadziala - po tylu latach ma prawo cos nie trybić....Tylko w ładach dzialaja wycieraczki na reflektorach po 20 latach :D....a spryskiwacze na reflektory zrob sobie osobno takim knfelem jak od NITRO :D pod plastikiem z czerwonym podstwietleniem bedziesz jak fast and furious ;)

Pozdro

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

będziesz nie tylko jak w fast and furious ale również będziesz miał satysfakcje z posiadania rosyjskiego patentu w niemieckim samochodzie tj. zawsze działającego :D niemiecki samochod, rosyjski patent a całość między tymi państwami czyli w Polsce gdzie wszystko jest możłiwe zwłaszcza w IV RP :lol:

tak to prawda, że po tylu latach może nie działać ale to bylo awaryjne nawet w czasach kiedy te samochody posiadały fabryczną gwarancję producenta :cry: więc ma prawo do odmówienia współpracy :cry2:

Opublikowano

Jakby co to mam zbiorniczek z pompką od spryskiwaczy reflektorów

oraz włącznik sprysków (manetka przy kierownicy).

Same spryski radzę kupić nowe, bo używki mogą nie działać,

ja kiedyś kupiłem używane i nie działały.

Choć nowe nie są tanie.

sie ma

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

panowie czy do spryskiwaczy sa poukrywane jakies moduly jezeli tak to gdzie??

chce sobie zrobic takie bajerek i potrzebuje wiedziec co wyciagnac z dawcy... czy ktos to przerabial??