Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wrażenie że auto nie tak idzie jak powinno. Ciągnie po przekroczeniu 2000obr/min. Nie kopci spalanie w normie.

Auto jest mułowate na samym początku przy zmianie biegów.

Naco zwrócić uwagę?

Proszę o pomoc

Opublikowano
prawdopodobnie padl czujnik cisnienia paliwa na listwie rail koszt oryginalu ok 800 pln zamniennik orygnal Bocha 500
Opublikowano
Ostatnio przerabiałem ten temat - u mnie po czyszczeniu zaworków mechanik założył niedbale wtyczkę - auto nie chciało jechać - nie załączało się turbo. Dopiero jak podpiełem do KTS'a u znajomego wyskoczył błąd czujnika podciśnienia turbiny (rozwarty). Po wetknięciu wtyczki znowu błyskawica. Wepnij się w komputer i sprawdź silnik.
Opublikowano

U mnie był problem z łożyskiem od klimatyzacji i auto się muliło a

nawet gasło na wolnych obrotach jak była załączona klima.

Po wymianie łożyska wszystko wróciło do normy.

Biedni Mało Wiedzą o tej marce ;)
Opublikowano

wymienialem ok 2-3 tygodni temu

zamawialem przez warszawska fote

nr oryginalu bmw to 13537788164

a nr orygianlu boscha 0 281 002 475

a w pudelku bmw i tak jest bosch ;)

Opublikowano

Byłem na diagnostyce kompa i wykazało następujące błędy

- błąd przekażnika pompy paliwa

- błąd pompy wstępnej paliwa

- błąd wentylatora silnika

- poduszek

- świec żarowych

Mam przyjechac w środę na ponowne odczytanie błędów i ewentualną diagnozę moich problemów

Auto wydaje się przymulać przy 3000obr a gdy przejdzie powyżej tych obrotów dalej przyśpiesza. Spalanie wzrosło tak o 1-2 litrów

Elektryk zwrócił mi uwagę że może powodem moich dolegliwości jest filtr paliwa z filtrona. Filtr wymieniałem jakieś 5000km wczesniej i było wszystko oki.

Czy te obiawy i te błędy to może byc tego przyczyna?

Która to jest pompa wstępna?

Opublikowano

Witam,

Opisywalem podobny problem kilka tygodni temu w mojej e39 520d. Z wszystkich wymienianych tu mozliwych usterek u mnie trafila sie ta najbardziej banalna. PRZEPLYWKA! Sama wymiana nie wystarczy. Dopiero kilka dni temu dowiedzialem sie, ze trzeba ja zaprogramowac odpowiednio. Co uczynilem kilka dni temu, poprawa widoczna od razu. Ale jeszcze przejade sie na hamownie sprawdzic.

Ani w serwisie, ani w Mcarsie nie znalezli przyczyny. Za to chlopcy z Lomianek trafil w samo sedno.

Pozdrawiam