Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie odnośnie temperatury, czy wskazówka z wskażnika temeratury powinna być na pionie czy może się trochę wychylić, bo u mnie wychyla się jakieś 3mm za pion. I czy jak jak jest gorący silnik i wyłącze go to można swobodnie obrócić wiatrakiem od chłodnicy czy będzie to objaw padniętego wisko??
Opublikowano
Ja ma jakieś 1-1,5mm przed pionem, a wszystko sprawne
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
Wskazowka powinna stac idealnie w pionie, ale jezeli wychyla sie pare mm w prawo, to nie ma tragedii. Oczywiscie, jezeli juz wiecej, to oznacza, ze nalezy sprawdzic uklad chlodzenia.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
układ chłodzenia jest ok, odpowietrzony, brak wycieków, pmpa chodzi ok, tylko właśnie ostatnio coś sprawdzałem pod machą (silnik był nagrzany) i trąciłem wiatrak, który się zakręcił bez żadnego oporu a właśnie wydawało mi się skoro tam jest ten bimetal to przy rozgrzanym silniku nie powinien się chyba wiatrak kręcić swobodnie. Dziś postaram się na rozgrzanym silniku i włączonym przez jakąś szmatkę zatrzymać wiatrak, jak się zatrzyma bez problemów to diagnoza będzie prosta.
Opublikowano
No a niestety się kręci, więc na 99% wychodzi że to wisko i z tąd ta wskazówka lekk przechodzi za pion
Opublikowano
Dużo ta wskazówka za pion przechodzi i czy zatrzymuje się w jakimś określonym miejscu? Jeśli wisko padło to będzie rosnąć na postoju do maksa.
BMW forever!!!
Opublikowano
Mysle koyote, ze nie masz sie co martwic...jak samochod nie grzeje sie w korkach to jest oka...tak wiec nie szukaj dziury w calym...tak jak Panfil napisal, lekki wychyl, ale naprawde delikatny jest do przyjecia...zreszta wydaje mi sie tak jak odstawanie wskazowki 1mm od pionu...chlopaki...macie wszystko dobrze :D :8)

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
1 czy w czasie dłuższej jazdy wskazówka wraca do pionu?

2 czy jak włączysz ogrzewanie wskazówka opada choć trochę?

3 czy wskazówka zasze była poza pionem(zima i nie tylko )?

4 czy jak kupiłeś auto to już tak było?

jaśli

odp 1,2 nie

odp 3,4 tak

to zapomnij o temacie :D

Hmmm, ciekawe rozumowanie... :mrgreen: ale podoba mi sie :D :D :D :norty:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
1 czy w czasie dłuższej jazdy wskazówka wraca do pionu?

2 czy jak włączysz ogrzewanie wskazówka opada choć trochę?

3 czy wskazówka zasze była poza pionem(zima i nie tylko )?

4 czy jak kupiłeś auto to już tak było?

jaśli

odp 1,2 nie

odp 3,4 tak

to zapomnij o temacie :D

odp1. To zależy jak szybko jadę, jeśli tak do około 120 to trzyma pion jak szybciej to się wychyla około 3mm za pion i tak stoi

odp2. Nie srawdzałem ale to uczynie.

odp3. nie wiem, kupiłem bryke niedawno więc jeszcze w zimie nią nie jeżdziłem.

odp3. tak.