Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie gdzie jest oznaczenie silnika?? Czy w kazdym 1.8i byly montowane paski?? Mam 318i z 92 rokugdzie na aucie moge sprawdzic wszystkie dane o silniku na jak bym chcial robic rozrzad?? Prosze o pomoc pytanie moze dziwne ale chcial bym wiedziec :lol:
Opublikowano
Od 93 roku były montowane lepsze silniki 1,8 8V z łańcuchem. Ty masz niestety nieszczęsne M40 na pasku :wink:
E30 318IS Rally
Opublikowano
w 93 byly tez M40. Wymieniasz pasek i po sprawie. Nie wiem czy to takie nieszczesne ;)
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano
W 93 roku, pasek byl bodajze do sierpnia...od sierpnia juz lancuszek...ojjj tak mily, niestety nieszczesne :|

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Aha . A dlaczego nieszczęsny ?? slyszalem ze trzeba je czesto wymnieniac ale jesli to tylko taka wada to ok jakos sie z tym pogodze:) Moje auto jezdzi na pelnym syntetyku nic nie trzesie itd. kupione od pierwszego właściciela z ksiazka serwisowa niestety 1.8 mocy malo ale jezdzi. Mozecie mi napisac na co ogólnie zwracac uwage co wymieniac systematycznie zeby moje 318i mi dobrzez służylo??:)
Opublikowano
Aha . A dlaczego nieszczęsny ?? Mozecie mi napisac na co ogólnie zwracac uwage co wymieniac systematycznie zeby moje 318i mi dobrzez służylo??:)

Użyj funkcji :search:. Podpowiem Ci tylko, że podstawą jest częsta zmiana oleju, najlepiej synetetyka.

E30 318IS Rally
Opublikowano
Aha . A dlaczego nieszczęsny ?? slyszalem ze trzeba je czesto wymnieniac ale jesli to tylko taka wada to ok jakos sie z tym pogodze:) Moje auto jezdzi na pelnym syntetyku nic nie trzesie itd. kupione od pierwszego właściciela z ksiazka serwisowa niestety 1.8 mocy malo ale jezdzi. Mozecie mi napisac na co ogólnie zwracac uwage co wymieniac systematycznie zeby moje 318i mi dobrzez służylo??:)

Ja mam 318i z 92 r. oczywiście M40 silnik. Jeżdze juz rok czasu po naszych drogach i jedyno co "nawaliło" to łozysko wiskotyczne czyli standard i tylne tuleje wachacza, to nie jest jakas specjalnie droga naprawa. Poza tym wymiana rozrzadu ale nie tylko paska (jak to niektórzy potrafią robić) ale tez wszystkich rolek. Jako ciekawostke powiem Ci, ze przy wymianie rolki prowadzącej urwal sie trzpien ja podtrzymujący ze starości, warto w razie czego zakupić taki w autoryzowanej stacji (tylko tam można dostac) kosztuje ok 4 PLN-ów :-). Poza tym dbać o płyn w chłodnicy, oleje ( ja smigam na syntetyku mobil 5-W50 czyli przystosowany do troche wyzszych temperatur, Becie lubia sie przegrzewać) Ufff to tyle co mi na ta chwile do glowy przychodzi :-)

Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
Ja wlasnie sie przymierzam do wymiany paska rozrzadu no i rolek w poprzednich autach tez zawsze wymienialem komplet. Płyn chłodniczy tez wymienilem bo mi ciekla chłodnica, co sie okazalo jak rozebralem chłodnice ze uszczelka ta od zbiorniczka wyrównawczego byla stara i przepuszczala wszystko wyczyscilem i jest git:) Mozesz mi napisac ile kosztuje pasek i rolki?? Jesli jestes z Wawy to gdzie kupowales. Z Góry dzieki.
Opublikowano

masz szczescie bo akurat wszystkie faktury mam pod reką, tak więc:

pasek + rolka napinajaca + dwie rolki prowadzace wyszło mnie dokładnie 333 pln :-) kupowałem w ELIT ale mam tam spore znizki :-)

Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
witam w 316 98r byl rozrzad na pasek czy łańcuszek? :shock:

LANCUCH!!!! W Compactach od paczatku istnienia tego auta byl LANCUCH!!!!!!! :duh:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Aha. A ile dales za robocizne w Warsztacie??

Mnie wymiana 3 rolek i paska kosztowala 60zl wiec mysle do 100 powinni Ci to zrobic.

Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano
Od 93 roku były montowane lepsze silniki 1,8 8V z łańcuchem. Ty masz niestety nieszczęsne M40 na pasku :wink:

ja nieuważam żeby fakt potrzeby wymiany paska był jakąś wielką tragedią

Opublikowano
dzieki bardzo, bede teraz spal spokojniej :modlitwa:

Hehehe...spoko, ale masz racje...mozemy spac spokojnie :mrgreen:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl