Skocz do zawartości

[E36] Awaryjne przy ok. 6000 obr ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Troszke zabardzo chyba przeciągnołem swoje auto, tzn. zapaliły mi sie światła awaryjne :shock: (było b.blisko czerwonego pola), pomimo tego auto jescze sie rwało do przodu :D ... Moze wiecie co to mogło oznaczać??? Czytałem ze przy hamowaniu ostrym też sie mogą włączyć awaryjne, ale co do wkręcania na wysokie obroty nic nie znalazłem.
Opublikowano
sorry, moze i sie pomyliłęm co do chamowania (mało dokładne czytane stare posty :oops: ) , ale co do obrotów to jestem pewien :D
Opublikowano
widocznie masz jakies zwarcie w instalacji elektrycznej - zegary kontra awaryjne (dokladnie cos z obrotomierzem)...bo takiej opcji to w zadnym aucie nie ma - na pewno :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Hehe pierwsze tez co slysze o takim czyms... W instrukcji napewno nie jest takie cos uwzglednione, to raczej tego nie ma chyba ze ktos zrobil sobie ciekawa opcje samorecznie :lol:
BMW - to jest to :)
Opublikowano

Witam,

coś nie tak jest z tą Twoją bemką.Silnika nie przeciągniej (no chyba że jest gaz) bo masz odcięcie paliwa na czerwonym polu.A może przy zmianie biegu przypadkiem nacisnełeś przycisk od awaryjnych i Ci się na chwilę zapaliły.Spróbuj jeszcze raz.Jak jest auto chodzi na benzynie to dojdzie do czerwonego pola i dalej nie przyspeszy.O silnik się nie bój,nic mu nie będzie.

Olek

Opublikowano
Panowie, awaryjnych na 100% nie włączłem :wink: , jedyna opcja jak kolega napisał to moze jakieś psełdo-spięcie. Jesteście pewni że takiej sygnalizacji nigdy nie było?
Opublikowano
Widocznie przekroczyles bariere dzwieku :D . A tak na powaznie to raczej nie ma moziwosci by bylo jakies spiecie. Bo zaden z przewodów od awaryjnych nie jest w sasiedztwie z niczym od obrotosciomieza. Moze w jakas koleine wpadles i zrobilo sie zwarcie bezposrednio na wtyczce awaryjnych? lub na bezpieczniku?
Opublikowano

Ja proponuje powtorzyc sytuacje :D

Wtedy bedziesz wiedzial czy to ma cos wspolnego z tymi swiatlami czy to tylko wybryk natury :cool2:

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
Ja proponuje powtorzyc sytuacje :D

Wtedy bedziesz wiedzial czy to ma cos wspolnego z tymi swiatlami czy to tylko wybryk natury :cool2:

Na pewno wybrykiem natury nie jest ta d....a na Twoim emblemacie :wink:

Opublikowano
ja w mojej poprzedniej e34, tez tak mialem ,auto mialo orginalny alarm , awarie wlaczaly sie przy ostrym hamowaniu <150km/h i hamowanie do 0>, uderzeniu w kraweznik i mocnym udezeniu w szybe ,przepychaniu samochodu przy wlaczonym alarmie o 1metr ,a wszystko za sprawa czujnika wstrzasowego. :? e34 525iA 95"
Opublikowano
Jak już jesteśmy przy temacie obrotów..., do ilu obrotów można bezpiecznie kręcić betke? Tak by czerpać radość z jazdy i nie katować auta. Mam 320r6 24v. Czy jest to granica 6000 obr?