Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bo to kurestwo jakich malo ja mam m40 i auto zdechlo bo rorzad rosypal sie po 15tys km po wymiane ogulnie silnik ladnie chodzil ale ten pieprzony rozrzad i jak bede ten silnik na zlom wywalal bede tak szczesliwy jak kupowalem moja kochna e36 z tym zlomem w srodku ale wsadze m43 i bedzie ho ho :P
Opublikowano
ircowiec już nie przesadzaj, zerwanie/przesunięcie się paska to żadkość, a że Ty go źle założyłeś i kręciłeś bejce na niskich obrotach to Twój ból :twisted:
Opublikowano
Ja tam mam ten silnik+LPG 2 generacji i nienarzekam, fakt cykaja troche na zimnym silniku popychacze ale pozatym zadnych problemow z tym silnikiem niemam(a zrobilem juz blisko 20tys). Spalanie pod warunkiem ze jezdzi sie spokojnie nie przekracza 11-12LPG w miescie wiec niewiem dlaczego takie zle opinie ten silnik zbiera...
Opublikowano
ja tez mam gaz 2 gen auto uzytkuje od 2 lat i nic poza wymianą rozrzadu, plynów zero klekotu stukow, auto zbiera sie do maksymalnych obrotow. Przyspiesza dość dynamicznie jak na 1,8 i żadnych problemow 212 tys przebiegu
Opublikowano

343 tys przebiegu - E30 89' z silnikiem M40 1.6 - 18.3 na cwierc mili przy czym czas reakcji przez zwalone swiatla 0.7 co w sumie daje 17.6 sek :twisted: - powiecie ze kiepski czas? ale przejechal i to nie raz takie odcinki z gazem w podlodze :dance:

A rozrzad robilem 15 tys km temu (pasek, rolki) + nowy walek rozrzadu i dzwigienki, leje castrol magnatec i wiem ze spali mi na trasie 7-8 litrow benzyny, a nie jezdze na gazie jak polowa uzytkownikow 2.5 :mrgreen:

Silnik nie jest moze jakims super wynalazkiem wiadomo 6 cyl lepsze, ale jak kogos nie stac na spalanie 10/100 to ten silnik jest OK

Tylko dbajcie o niego :modlitwa:

Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano
ircowiec już nie przesadzaj, zerwanie/przesunięcie się paska to żadkość, a że Ty go źle założyłeś i kręciłeś bejce na niskich obrotach to Twój ból :twisted:

Po pierwsze wszystko bylo nalezycie zrobione wymienione wszysrkie rolki paski oleje filtry i pasek tez nie zakladal byle kto a m40 jak by byl tak dobry i rewelacujny to bmw by sie z niego nie wycofala e36 jest za ciezkim samochodem na pasek rorzadu a nie kupile se bmw zeby jezdzic po osiedlu 20km/h z glosna muza i szpanowac mam zone i dziecko auto potrzebowale oszczedne i bezpiecznie i takie co mi sie podoba i bylo e36 bo z tych co mi sie podobaja tylko na te bylo mnie stac czeste wyjazy do niemiec mam wiec robie duze trasy i sam fakt zalecana wymiana po 40tys km paska mowi sama za siebie inne auta maja 60 70 90 tys na pasku kupija samochod bie bylem swiadom i obeznany w bmw ale teraz juz napewno niepopelnil bym bledu kupuja bmw na pasku wtedy nie zwracalem na to uwagi bo kupilem tanio samochod ponad rok temu dalem 7400zl za ladna czerwona zadbana na nowych oponach zimowych z klima inastalacja gazowa wykonczona w drewnie itd E36 Pozdrawiam

P.S. jezeli ktos chce kupic BMW odradzam klekota M40 za duzo jest zlych opini na ten silnik to nie tylko moja

Opublikowano

jaki klekot?

jak masz dojechany silnik to moze klekot :]

posprowadzaja zlomy z przebiegiem 300 tys pozniej cofaja liczniki na 150 i sprzedaja a ci co kupia dziwia sie ze klekocze, inny benzyniak juz by na zlomie stal po tym przebiegu

a 100 KM z 8V 1.6 to naprawde duzo, jak chcesz miec osiagi to proponuje 2.8

tylko nie pytaj pozniej jaki gaz do niego zalozyc :twisted2:

Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano

P.S. jezeli ktos chce kupic BMW odradzam klekota M40 za duzo jest zlych opini na ten silnik to nie tylko moja

Klekota M40??

W takim razie zapraszam do siebie, na pewno zmienisz zdanie.

Kupiłeś tanio - gratulacje, tylko przed zakupem trzeba było się dowiedzieć co nie co, a nie że tanio to biorę, a potem negatywy wystawiać. Żałosne

http://img228.imageshack.us/img228/3276/tn1ir4.jpg

diamentschwartz metalic

Opublikowano

Klekota M40??

W takim razie zapraszam do siebie, na pewno zmienisz zdanie.

Kupiłeś tanio - gratulacje, tylko przed zakupem trzeba było się dowiedzieć co nie co, a nie że tanio to biorę, a potem negatywy wystawiać. Żałosne

po pierwsze moj nie klekotal i ladnie sie spisywal i tez mam gaz chodzi mi o to ze pomimo dbania o silnik przeglady na czas oleje filtry paski rolki nie sa najtansze dostepne bo nie oszczedzalem na tym tylko o to ze silnik jest awaryjny i na ten temat jest od hu.... postow i tez nie kupilem z przebiegiem 150tys tylko kupilem auto z pelna dokumetacja od poczatku wraz z niemieckimi jak i polskimi fakturami co i jak i na liczniku przy kupnie mialem 320 tys samochod kupowalem z mechanikiem

a co do silnika jak co chwile czytam slysze nierob tego nie rob tamtego nierob tego tak siak i owak itd bo rorzad dostaje w dupe i nie wytrzyma to to jest kupa zlomu a nie auto auto ma sluzyc do przyjemnie i SWOBODNEJ jazdy a nie z wiecznymi odraniczeniami

Tak moj blad ze przed kupnem nie zapoznalem sie z autem ale jest kilka marek po ktorych nie spodziewal bym sie takiego partactwa i napewno bylo w tym BMW a jak by byl rewelacyjny i doby to BMW nie wycofalo by sie z niego a zrobila to po 3 latach wiec same za siebie to mowi poza tym mi samochod sluzy do przemieszczania sie a nie do pieszczenie i picowania piescic i picowac moge moja zone a nie kupe blachy bez wzgledu czy to bmw czy mercedes czy fiat 126p by sie rosypal przy 30 tys 35 zrozumial bym ale nie przy 15 tys 3 dni wczesniej bylem 1000km od domu jak by mi sie to tam stalo wyciol bym nr nadwozia sklepal nr silnika spalil bym te gowno przylecial do domu samolotem i w zyciu nie kupil bym juz bmw kupie wsadze silnik m43 by wrocila wiara w ta marke jak i ten nawali to wtedy zostane uzytkownikem mercedesa mub Audi Pozdrawiam

P.S samochod byl servisowany na czas a nawet przed czasem jak i gaz tak i reszta dlatego ta awaria tak boli i jak bym nie naczytal sie tyle zlych opini na ten silnik to bym pomyslal zwykly pech a tak dolaczam sie ro pozostalych niezadowolonych uzytkownikoe M40 ktorych jest sporo sporo wiecej niz tych zadowolonych Pozdrawiam