Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
z boku w silniku jest przykrecona jakas zaslepka tak jak by czxegos brakowalo.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images20.fotosik.pl/350/994dc41633922df2.jpg

Jest zaslepiona przepustnica powietrza.

NR 6

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/15425_p.png

Sluzy do zmian w dolocie na wieksza pojemnosc,

a ma zadanie zwiekszyc elastycznosc na dolnych obrotach i zwiekszyc cug na gornych.

U siebie tez musialem to uszczelnic silikonem bo przepuszczala i dawala lewe powietrze, a M42 i M44 w szczegolnosci podobno tego nie lubia.

Ale wstawianie zaslepki to juz fuszerka...

Zdaje sie ze ta przepustnica wystepowala tez 1.6 i 1.8 ale moge sie mylic.

Jak na moje oko to 318is, M42, 140KM.

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano
To jest silnik m43(jesli to 1.6) w tym miejscu co pokazałeś oryginalnie jest plastikowa zaslepka,przepustnica jest w 1.8is-ie słuzy do wyrównywania obrotów.pozdro
Opublikowano
przepustnica jest w 1.8is-ie słuzy do wyrównywania obrotów.

Jakiego wyrownania obrotow??

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano
Witam!Ach fachowcy to po prostu M-43, pierwsze od przełomu 93-94, wtedy wycofano nieszczęsnego m-40.Nie jest tak szybki jak M-42, ale ma łańcuszek rozrządu i odpowiednio traktowany nie sprawia trudności i problemów. :jawdrop:
Opublikowano

brakuje 2 cylindrów :roll2:

u mnie też w tym miejscu nic nie ma ale jest to inaczej zaślepione. bez śrób. poprostu jest taka okrągła blacha wciśnieta.

ps chociaż moge się mylić. musiałbym na spokojnie jeszcze raz spradzić.

Opublikowano
dzieki wszystkm za odpowiedzi ale nie i tak nie wiem czy tam cos powinno byc czy nie.jesli chodzi o silnik to w dowodzie jest napisane ze to 1.6. mam jeszcze jedno pytanie: gdzie moge sprawdzic jaki to silnik?
Opublikowano
No przecież Ci napisałem że M43-na pewno,zaślepka ma być,oryginalną pewnie ktos połamał przy próbie doszczelniania i stąd te badziewie ale jesli nie puszcza powietrza lewego to jest ok.Przepustnica wystepuje jak pisałem w 1.8 is a dolot jest uniwersalny dlatego ta zaslepka.pozdro