Skocz do zawartości

Slago ciagnie jak cieply

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy ktos moze spotkal sie z takim zjawiskiem ze na zimnym silniku autko zasowa jak ta lala a jak sie zagrzeje to jakby go cos ograniczalo?
Opublikowano
uuu.... niee... Problem z przepływomierzem? Nie mam pojęcia :roll:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Masz może stożek pod maską? Napisz coś wiecej jaki silnik itp...
Opublikowano
Witam czy ktos moze spotkal sie z takim zjawiskiem ze na zimnym silniku autko zasowa jak ta lala a jak sie zagrzeje to jakby go cos ograniczalo?

Sprawdż czujnik temperatury do kompa.Moze padł i cały czas przekazuje ,ze silnik jest zimny.A jak z obrotami?

Edytowane przez ketiw100

Opublikowano
  • Autor
Mam 318i.Jest stozek ale wlasciwie myslalem ze to moze czujnik temperatury moze oszukiwac komputer.Aco do przeplywomierza to dziala bo otwiera sie i zamyka a obroty w porzadku!
Opublikowano
  • Autor
A moze ktos jeszcze by mi powiedzial czy wasze autka tez tak szybko lapia temperature bo wydaje mi sie ze cos moze byc z tym czujnikiem bo po przejechaniu powiedzmy 2 km juz jest 90 stopni nie wiem czy nie za szybko i przez to komputer wariuje.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja bym jednak obstawiał stożek, zwłaszcza teraz jak jest gorąco na zewnątrz. Ewentualnie podłącz pod komputer moze pokaze jakis czujnik ale raczej to wina źle zamontowanego stożka... U mnie również po chwili jest 90 stopni.
Opublikowano
witam mam to samo co ty.wina stozka zauwaz ze jak jest chlodny dzien to autko 100razy lepiej jezdzi.musisz umiescic w inne miejsce stozek,ja jak bede mial troche czasu (bo teraz sesja )to bede sie bawil w przedluzenie dolotu i umiejscowienie stozka przy nadkolu -to powinno uniknac zasysaniu cieplego powietrza ale tez nie wiem jak dokladnie to obliczyc (bedzie metoda prob i bledow). Robienie przegrod odpada bo to kijowo wyglada (no chyba ze u ciebie faktycznie jest inna przyczyna)pozdro
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
Hmm. Powiem tak ze kazde auto jak jest zimne to zdecydowanie lepiej ciagnie niz na cieplym silniku. Moze masz rzeczywiscie problem z tym stozkiem-na ten temat sie nie wypowiem bo nie wiem.
Opublikowano
  • Autor
Dzieki warto sprobowac .Dam stozek gdzies indziej ale to samo mialem na orginalnym filtrze wiec trudno powiedziec czy to jest to na 100%