Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po jezdzie na "lekkiej" rezerwie (korek na drodze) i postoju autko juz nie odpalilo.

Po dolaniu paliwa nadal nie pali.

Co moze byc nie tak ...

pomocy

Jacek

PS

Autko R6 320i

Opublikowano

wypaliłeś całą benzynę? do końca? :shock: :duh:

sprawdź pomopę na krótko - jeśli działa, to może Ci się zapowietrzył układ paliwowy, ale ta optymistyczna wersja jest o wiele mniej prawdopodobna niż ta, o której napisał belgus

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Ja kiedys tez mialem taki problem, zabraklo mi benzyny wiec zostawilem autko na poboczu zabralem baniak i poszedlem na stacje po benzynke. Wrocilem wlalem benzyne, krece rozrusznikiem ok 5s i nic, odczekałem chwilke znów krece i dalej nic, trenowalem tak ok 15 min i nic. Doszedlem do wniosku ze cos sie stalo z silnikiem. Autko zepchnołem w bezpieczne miejsce i dalej probuje i dalej nic. Meczylem sie tak ok 1 godziny i odpalil. Teraz jak spodziewam sie ze braknie mi paliwa i faktycznie braknie, odrazu wciskam sprzeglo i nie hamuje silnikiem bo wtedy niezasysa powietrza. Wlewam paliwo i odpala prawie odrazu.
Opublikowano
A nie wygodniej utrzymywać poziom paliwa powyżej rezerwy lub 1/4? i nie mieć takich problemów?
Opublikowano

u mnie nawet maluch byl w stanie zassac z baku o bmw nie wspominajac, wiec obstawiam pompe.

jednak lepiej w pore tankowac........

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
a ja zebym nie mial takich przykrych sytuacji rozkrecilem licznik i przesunalem lekko wskaznik paliwa tak zeby mi zanizal :-) i zawsze mam rezerwe rezerwy pozdro
Kocham moja Czarnulkę