Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!

Mam maly problem,mianowicie wzielem sie za wymiane rozrzadu i wlasnie z tym mam problem mianowicie nie moge(nie wiem jakim sposobem)odkrecic kolo pasowe na wale korbowym,problem tkwi w tym ze to kolo sie obraca i nie wiem jak je zablokowac zeby odkrecic ta nakretke ktora je mocuje.Bede wdzieczny za wszystkie prady.Silnik mam M20b20.

Pozdrawiam!!

Opublikowano

No wiesz, trudne pytanie.

Najprościej skorzystać z klucza pneumatycznego, jeżeli nie posiadasz to zaopatrz się, przydatna rzecz :P

A tak na poważnie to wrzuć bieg w skrzyni biegów zaciągnij ręczny i na pewno sobie poradzisz.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano

Witam

Za klucz pneumatyczny może posłużyć mlotek.

Tak dobrze czytasz.

Klucz nasadowy i dobra długa przedłużka, a w jej koniec uderzaj pewnie młotkiem w kierynku odkręcania - musi puścić!

Opublikowano
Mocny klucz nasadowy z ramieniem które zaprzyj o karoserię tak aby nie spowodować żadnych uszkodzeń. I zakręć rozrusznikiem, na pewno puści (może nie za pierwszym razem). Ta śruba dokręcona jest momentem 300 Nm.
Opublikowano

weź gazy /tzn. tlen + acytylen/ + reduktor + palnik no i zapalarka by się przydała

albo zmień bieguny akumulatora tak żeby na karoserii był + a na przewodach - /jak w Syrenie/ , wówczas rozrusznik pokręci się w dobrą stronę

buahahhhhhhhhhhhh :duh:

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano

Cieniasy. Większość mechaników tak robi bo inaczej nie odkręcisz.

A klemy pod łóżko sobie podłącz to może lepiej sobie pośpisz!