Skocz do zawartości

Przy 190km/h bmw pozucilo kierunkowskaz ??!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Robilismy z kolega probe sil.. moja mala 318i z alfa 2.0 twin spark... godzina 20 piekna 2 pasmowa droga w UK prowadzaca do oxfordu.... przy predkosci 190 km/h uslyczalem ..PUM!... po zjechaniu na parking z kierunkowskazu zostala tylklo zwisajaca zarowka... jak to mozliwe??!!, czy bmw zazwyczaj gubi kierunki przy duzych predkosciach.... ? Czy komus zdarzylo sie to kiedys? ... btw. mam podejrzenia ze bmw maja specjalny komputer ktory sprawdza czy wszystko jest dobrze a jak juz wszystko zrobisz to specjalnie psuje cos innego zebym ciagle mogl wydawac pieniazki na ten samochod.
Opublikowano

Długo masz te autko?

Może było źle złożone bo jakiejś palmie?

Albo po prostu miało wymieniany kierunek, nie wiem może na biały, i kiepawo było to zrobione.

Jak gdzieś krzywo odstawał, lub była jakaś szparka w miejscu w którym nie powinno jej być....resztę zrobiły zaje..iste opory powietrza :wink:

Pozdrawiam

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano

kierunek byl bialy, a samochod kupilem miesiac temu... kierunek juz zamowilem i chyba go przyspawam.... poza tym chyba to jest moj pechowy samochod... zdazylem wymienic juz koncowke drazka stabilizacyjnego, gume wahacza, uwalil mi sie kawalek krucca od gornej gumy wody,kupilem nowy przewod dolotu powietrza(ten za filtrem), zdjalem maksymalnie za szerokie aluski z oponami 220... teraz kierunek, jak jeszcze cos mi sie zupelnie bez powodu wysypie to obiecuje sprzedam ten samochod od reki....

Bedziesz Mial Wydatek koledzy mowili... ehhh

Opublikowano

Powiem Ci szczerze że po miesiącu bez dokłądnego sprawdzenia autka 190km\h bum nie wykręcał :worried:

Tym bardziej, że (jak piszesz) sporo rzeczy było w nim do wymiany i pewnie jeszcze sporo będzie.

Ale może go sprawdziłeś.....

Pozdrawiam

Opublikowano
zdazylem wymienic juz koncowke drazka stabilizacyjnego, gume wahacza,

To jest standard w e36. Co prawda w UK drogi są lepsze, ale te elementy się co jakiś czas wymienia.

Bedziesz Mial Wydatek koledzy mowili... ehhh

Nie jest tak źle z tymi wydatkami, części do e36 nie są wcale takie drogie. Pojeździsz trochę, zrobisz co jest do zrobienia i autko będzie git. Poza tym chyba nie spodziewałeś się, że kupując stare bmw za pewnie jedną pensję będzie ono jak nówka ;)

A co do pojedynku z Alfą 2,0 TS, to nawet nie próbuj. Smigałem 156 z takim silnikiem i 318 nie ma najmniejszych szans. Wątpię nawet, żeby 320 mogła z nią zawalczyć, dopiero 323 da radę :)

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
bunie sprawdzilem dokladniee... no kierunku nie przewidzialem... co do alfy... byl maly eksperyment... w alfie 5 osob, ja sam... oczywiscie i tak szans nie bylo aczkolwiek do 160km/h mialem mala przewage :). Samochodzik tez nie byl najtanszy bo kosztowal mnie cztery wyplaty ( miesiac ciezkiej i uczciwej pracy :P )
Opublikowano

No to chyba że tak :cool2:

Ale teraz sprawdz dokładnie spasowanie elementów karoserji :idea:

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja kiedyś zgubiłem górną uszczelke przedniej szyby, chłopaki wymieniali mi szybe czołowa i za słabo przykleili uszczelke :duh:

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano

ja u siebie tez zgubilem kierunek od str kierowcy i nie malem takiego szczescia co ty bo wyrwalo mi kable:/.

A co do wymienionych juz czesci to wymienilem:

-paski: wspomagania i klimy

-lozysko z tylu

-tuleja z tylu

-swoznie w przednim zawieszeniu

-koncowki stabilizatorow

-sprzeglo

-sonde

-swiece

-kable WN (2 razy bo akumulator wylal)

-klocki hamulcowe

-akumulator

-po wakacja wymienie amory z przodu rolki od wspomagania i zmieniam przednie reflektory

i pewnie i tak nie wymienilem wszystkiego co zostalo kupione i zmienione i co jescze kupie i zmienie :) a mam autko tylko 2 lata i zrobilem sam ponad 50 tys km.I za zadne skarby go nie sprzedam.Pozdro

Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
Nowy kierunek juz siedzi i dziala... sprawdzilem z drogiej strony i okazalo sie ze jakis super monter zamontowal kierunki nieprawidlowo (byly zmieniane na biale) ... w nadkolu jest specjalny otwor na pin, bardzo latwo wlozyc kierunek obok tego otworu i nawet slychac odklos zakleszczania sie wiec wydaje sie ze jest ok... poprawilem i od razu lepiej jest spasowany nawet... :D pozdrawiam