Skocz do zawartości

Szorowanie na progach zwalniających przy komplecie pasażerów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy to normalne, że parząc od profilu na dół samochodu z linii progów trochę wystaje (zwisa) tłumik środkowy? Zawieszenie jest raczej standardowe, lecz opony mam trochę za małe, tzn 185/60 R14 a powinny być co najmniej 185/65R14 i jak mam w samochodzie komplet pasażerów to na progach zwalniających muszę bardzo powoli przejechać bo szoruje ten tłumik, i czuje że sie po prostu podnosi więc pewnie da się go trochę wyżej podciągnąć. Patrząc od prawej strony (pasażera) obok tłumika jest taki poziomy bolec. Czy on przypadkiem nie służy do jego podwieszenia?

Czy przy komplecie pasażerów samochód z prawidłowym zawieszeniem i podwoziem ma prawo szurać na progach zwalniających? Jak to jest u was?

Jak w zeszłym roku miałem 225/45 ZR17 na dystansach to nie pamiętam żeby cokolwiek szorowało przy jakimkolwiek obciążeniu.

Opublikowano
ja mam oponki 195/65 15 i tez lapie niektore progi jadac w 4 a nawet czasem w 3. Muszisz sie przyzwyczaic.
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie dziwne ze na 14" szurasz.

oblicz sobie jaka ma wysokosc kolo 17" z opona 225/45 a wysokosc kola 14" z opona 185/60 i bedziesz mial odpowiedz.