Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak dzieci. Co ma wskazanie licznika do rzeczywsitej predkosci? No i gratuluje cabrio lzejszego od sedana.

Nie chodzi o rzeczywistą prędkość, tylko wskazanie licznika właśnie - bo jeżeli jest przekłamanie, to chyba podobnie we wszystkich E36 318i - więc można porównać. Wg. instrukcji vmax to 201km/h.

A cabrio to może przeróbka jakaś :wink:

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
o czym wy tu gadacie?? niech najpierw ktos sie przekona ile mozna jechac i jakim autem!!!! ja jechalem 316 a4 kierunek krakow 215 i jeszcze nieodcielo :mrgreen:
Opublikowano
E36 1.8is leciałem 230 samochód był po prostu w rewelacyjnym stanie(sprowadzony ze szwajcari).Kolejnym is'em grzałem 220.1.6 m40 w 3 osoby 210 z tym że w budzie e30(znacznie lżejsza).E36 1.6 pocisnąłem 205.Najwięszkym kozakiem jakim latałem Poza 2.5 był e30 1.8is(240km/h)Wymiękały wszystkie e36 2.0.Z tym isem możecie nie wierzyć ale nie świruje(do tej pory drugim takim Is'em nie latałem-licznik nie kłamał sprawdzaliśmy :lol:
Opublikowano
E36 1.8is leciałem 230 samochód był po prostu w rewelacyjnym stanie(sprowadzony ze szwajcari).Kolejnym is'em grzałem 220.1.6 m40 w 3 osoby 210 z tym że w budzie e30(znacznie lżejsza).E36 1.6 pocisnąłem 205.Najwięszkym kozakiem jakim latałem Poza 2.5 był e30 1.8is(240km/h)Wymiękały wszystkie e36 2.0.Z tym isem możecie nie wierzyć ale nie świruje(do tej pory drugim takim Is'em nie latałem-licznik nie kłamał sprawdzaliśmy :lol:

jakos ja myslalem ze e30 is wczesniej odcina.... :liar:

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
a przy ilu obrotach odcina w e36 m43 318i ? czy zaraz jak wchodzi na czerwoną krechę??? ja jechałem 190km/h i miałem jeszcze dużooo pod pedałem. myśle że przy 200km/h byłoby akurat 6000 obr/min
Opublikowano
dodaj gazu to zobaczysz przy ilu ci odetnie...... :mad2:
Opublikowano
narazie nie mam gdzie :oops:

jak to nie masz gdzie????

w aucie kolego w aucie!!!!! byle nie w garazu zebys sie nie zagazowal.

u mnie 6800 jak dobrze pamietam

• 1 rok później...
Opublikowano
Panowie katalogowo 318i powinien pojechać max 198km/h a 316i 190km/h, ja osiągnołem według wskazań GPSa 198km/h a według licznika 200km/h i miałem ok 6100 obr/min więc pisanie ze ktoś pojechał 220km/h jest mało prawdopodobne ponieważ mniej więcej przy 6150obr/min włącza sie odcięcie zapłonu. Kiedyś liczyłem i według obliczeń biorąc pod uwage przełożenia skrzyni obroty silnika, moje auto mogło by osiągnąć max predkość 207km/h przy odcięciu zapłonu.
Opublikowano

Kolejny głupi temat w stylu "ile pali twoja bryka" i "jaki olej?" :P

ZAMYKAM TEMAT :!: :mrgreen: hehe...

:)
Opublikowano

Jak tak czytam jak to silniki 1,6 latają po 210-220 km/h to mój spokojnie lata 250 i po co komu takie auta jak M czy Alpina lepiej kupic 1,6 lub 1,8 i mieć podobn e osiagi a jakie spalanie :duh:

Jakby 1,6 wyciagało ponad 200 to po co komu M50 ????

Bo że 1,8 jedzie koło 200-205 to jeszcze uwierzę ale w 1,6 to raczej nie no chyba że pochyło było to moze :)

I jak zamykacie budzik 1,6 to lepiej potem się obudźcie :)

Jechałem kiedyś 1,8 jest słabsza od mojego M50B20 a mam cięższą kastę to skoro moja idzie 220 to jakim cudem 1,6 też tyle idzie??

I stan silnika nie ma nic do rzeczy bo sama fabryka dla jego nowiuśkiego a nie dwudziestroletniego stanu przewidziałą mniej

Radzę zejść na ziemię szybjkie auta się zac zynają od M50B25 takie moje zdanie

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
1,6 M43 208 na liczniku GPS 200 ale to tez jest dziwne bo jadac 55-57a GPS w navi pokazuje zaledwie 50-52 to fotoradar mnie lapie :shock: (50 teren zabudowany)

Jest OK ponieważ prędkościomierz posiada pewien błąd tolerancji, najmnieszy błąd jest w zakresie 40 - 60km/h a największy błąd jest przy wskazaniu max prędkości i może sie wahać nawet do 15%.

Opublikowano
Ja zamiast prędkości powyżej 200 wolał bym mieć lepsze przyśpieszenie. To się chyba bardziej liczy niż jazda ponad 200.
E 36 320i '96
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.