Skocz do zawartości

można włożyć OBROTOMIERZ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witka

mam pytanko:

w mojej becie 316i E36 z 1992r. ..kurcze zamiast obrotomierza władowali zegar :oops: ...i pytanie:

czy da sie przerobić na obrotomierz- w sensie władowania obrotomierza ...są jakieś zaślepione miejsca gdzie moznaby sie wpiąć obrotomierzem?

dziękuję

Opublikowano
jest napewno taka opcja ale nie wiem dokladnie ile z tym roboty.
Opublikowano
  • Autor

oki..

dobre i to.....

:wink:

Opublikowano

Zaslepek to zadnych nie ma bo sa trzy wiazki przewodow.

Dwie po bokach i jedna w srodku.

Rozbieralem to i dlatego wiem bo musialem wymienic zarowki.

Mysle ze nie bedzie problemu tylko musisz miec zegar z obrotomierzem i pewnie wystarczy tylko podpiac bo nie wierze ze nie ma wiazki kompletnej. :D

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
  • Autor

cześc

dzięki za odpowiedzi...

ale chyba jest maly problem- ponieważ gdzie podpiąc się kablami od strony silnika- komputera....

to nie maluch gdzie impulsy zliczane są na przerywaczu....

co wy na to?

Opublikowano
ja nie wiem jak to dokladnie wyglada bo krotko mam swoje bmw i nie zbadalem jeszcze tajmnic polaczen, ale znajomy wymienial zegary wlasnie w 316 e36 z 91roku i obrotomierz mu dziala.
Opublikowano
cześc

dzięki za odpowiedzi...

ale chyba jest maly problem- ponieważ gdzie podpiąc się kablami od strony silnika- komputera....

to nie maluch gdzie impulsy zliczane są na przerywaczu....

co wy na to?

W E30 jest tak że kupujesz szafe z obrotomierzem, wyciągasz starą, pinasz nową i działa :-) Po prostu wiązka jest kompletna tylko auta się wypasem różnią. Zresztą było już chyba takie pytanie na forum.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano
  • Autor

cześc

kolego BARTUs- może zasięgniesz wskazówek u znajomego - mile widziany jakiś schemat wpinki może być ołówkiem na papierze ...jak i gdzie robił wpinkę...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

mam e30 316 m40 '90 i tez wpakowali mi zegar zamiast obrotomierza,

kupiłem wiec odpowiednia szafe z obrotomierzem, niestety lekko uszkodzoną.

Moje pytanie: czy da się wsadzic do mojej biezacej szafy wymontowany obrotomierz z tej drugiej? Właściwie to tez chciałbym zachować swój stary predkosciomierz z moim oryginalnym przebiegiem.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam!

Kiedys w moim e30 robilem taka przekladke. Kupilem zegary z obrotomierzem, wypialem stare, wlozylem nowe i dzialalo. 20 minut roboty. Wszystkie BMW po 88 roku maja z tylu kompletne wiazki niezalezne od wyposazenia i wszystko dziala. WAZNE!!! Zegarki musza byc od tego samego silnika. Np. w M40 nie beda dzialaly zegarki od M20. Sprawdzalem! Obrotomierz pokazywal do 4 tysiecy.

Tak wiec zycze powodzenia. koszt zegarow na gieldzie to okolo 200pln, a radosc z jazdy duzo wieksza :)

Pozdrawiam!

P.S. Ludzie, szukajcie dokladniej w archiwum, zanim zapytacie....

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
w M40 nie beda dzialaly zegarki od M20. Sprawdzalem! Obrotomierz pokazywal do 4 tysiecy.

Tak wiec zycze powodzenia. koszt zegarow na gieldzie to okolo 200pln, a radosc z jazdy duzo wieksza :)

W takim razie pofarciło mi się bo za stówe kupiłem szafe od identycznej beemy m40 316, takze musi pasowac.

P.S. Ludzie, szukajcie dokladniej w archiwum, zanim zapytacie....

Szukałem szukałem ;) Co prawda moj post dotyczy poruszanej juz kwestii, wiec celowo nie zaczałem nowego wątku a i moje pytanie odnośnie zbudowania 1 szafy z 2 chyba nie było tu jeszcze poruszane (albo faktycznie kiepsko szukałem :P)

Pozdrawiam :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Piszecie że wymienialiście zegary także w E30... A czy możecie mi napisać jak to zrobić tzn co trzeba rozkręcić?

Bo chciałem sobie wymienić żarówkę od podświetlania i wychodzi mi na to że musiałem ściągać te wszystkie plastiki dookoła a oprócz tego jak już miałem zegary to kiera przystawiła i nie dało się ich wyciągnąć.

Pozdrawiam.

Opublikowano

jak już miałem zegary to kiera przystawiła i nie dało się ich wyciągnąć.

Wybacz, ale nie rozumiem twojego języka...

1. Zdejmij plastiki pod zegarami, sa tam chyba 2 srubki - po jednej z kazdej strony.

2. Odkrec tez 2 srubki, ktore sa nad zegarkami.

3. Aby wymienic zarowke, nie musisz ich wyciagac, ani wypinac kabli. Po prostu lekko je pochyl, namacaj ręką żarówke, wyjmij ją i wstaw nową.

To proste jak stosunek. Pozdrawiam.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.