Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie,chciałem sie spytać czy do wymiany pierścionków trzeba robić jakieś szlify na wymiary naprawcze itd,bo dodam iż ciśnienie oleju mam wzorowe w aucie więc panewki itd są ok,wał też spoko.

czekam na odpowiedzi pozdrawiam wszystkicj klubowiczów;)

Opublikowano
a czemu to ma służyć ? bo jeśli bierze olej to nim rozkopie się silnik lepiej sprawdzić uszczelniacze zaworów a przedewszystkim zmierzyć kompresje
Opublikowano

Tak jak koledzy pisza, jaki jest powod takiej naprawy??

Generalnie mozna probowac wymieniac same pierscienie ale wszystko zalezy od tego w jakim stanie sa cylindry. No i trzeba sie liczyc z tym, ze naprawa taka nic nie pomoze.

Opublikowano (edytowane)
powiem może tak, robiłem głowicę i przy okazji,sprawdziłem panewy-ok, i pierscienie niestety były cienkie -wymieniłem i jest spokój 1L na 10 tys. km oleju-czyli norma ,moze nawet mniej bo miałem wyciek i samo sie uspokoiło[jest co raz mniejszy]-nadmieniam tłoki ,sforznie były też ok.ale najpierw sprawdż kompresje ,choć zawory moga być do roboty, a olej -gumki może , jak rozbierzesz to najlepiej przejżyj wszystko za jednym zamachem i potem masz pewność i chwilę spokoju-długą chwilę-pozdro dla śmigieł :arrow: :arrow: :arrow: Edytowane przez jerzy
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

moim skromnym zdaniem jak już wszystko rozbierasz i będziesz robił to lepiej to zrobić na 100%, bo jak przyjdzie rozbierać wszystko jeszcze raz to :mad2:

litr na 1000km?? cholernie dużo, czyli praktycznie możesz nie wymieniać oleju, bo przez 10 000km wlewasz10 litrów, czyli cały czas masz świeży :mrgreen:

Opublikowano
-przemo --pomyłka poprawiona-sorry[ nie na 1000 tylko na 10 000 km]-istotna uwaga i duży błąd :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz