Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem auto juz zagazowane :/

Wszystko jest OK, ale wkurza mnie mała butla gazowa :( A tym bardziej ze silnik 2.5 trochę go potrzebuje. (butla 40L starcza na jakieś 200km :/ )

Moze ma ktoś zamontowaną butlę 80 albo 100L w bagażniku? I mógłby podesłać mi foty, jak to wyglada i ile zajmuje miejsca w E34...

Z góry dzięki.

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano
witam ja mam zamontowaną butle 80L i zajmuje ponad pół bagażnika i zostaje 1/3 wolnego miejsca
Opublikowano

Aż tak z tym źle? Myślałem ze maxymalnie zajmie mi to połowę :/

A mógłbyś rzucić jakąś fotkę?

Bo narazie nie bedę jechał na Ukrainkę, bo tak bym u Ciebie zawitał :)

W końcu Chełm blisko :)

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

Teraz:

????

Opublikowano
No nic.. Moze ma ktoś zdjecia takiej butli ?

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

Teraz:

????

Opublikowano
---------fotki nie mam ale jak przedmówca mówi - w zagłębieniu mieści sie { u mnie} 65 L butla , ja wyciąłem z tapicerki "bagażnika" część dywanu tam gdzie schowek i umieściłem zbiornik i mam ponad połowę luzu w bagażniku, poza tym we wlewie obok benzyny zamontowałem wlot gazu tak że zamykam klapkę i nikt nie wie że bm zagazowana i jeszcze nie trzeba sie schylac przy tankowaniu gazu{{i czysto]] --- ( swoją drogą 40 L LPG wystarcza ci na 200km? bardzo ci dużo pali- u mnie najwięcej 14L a tak normalnie to nawet w trasie 11 L nieraz 10L-[[ e34 525]zależy od jakości gazu chyba :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

trochę duzo.. Ale to zalezy od stylu jazdy, no i jeszcze automat :/

Ale okazało się że mam przedmuchy na kolektorze i pewnie to jest tego przyczyną :)

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

Teraz:

????

Opublikowano
ja teraz mam 65 l - wystarcza na 400 km przy lekkiej jezdzie... a w poprzedniej 525 12v mialem 80l i zajmowala okolo pol bagaznika... i przy oszczednej jezdzie dalo rade okolo 580 km machnac...
Opublikowano
żle to ująłeś --65L to jest pojemność butli,ale nigdy nie wlejesz tyle około 10--13 litrów mniej[strefa bezpieczeństwa] także auto ,duzo ci nie pali-pozdro :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

skoro juz o gazach maksymalnych to :

- jaką największą butle torodalną mozna schowac w miejsce koła aby nie wystawała ? oczywiscie do e34.

z góry dziękuję.

Opublikowano
ja mam w koło 60 i wchodzi 56 bo mam zblokowany zawor,nigdy nie tankuje jak wracam do domu lecz jak jade wiec strefa bezpieczensta po klilku km sama sie robi(nie zostawiam auta z pelnym bakiem w lato bo moze byc bum),he ,na trasie dalej jade przez to.
Opublikowano
ja mam w koło 60 i wchodzi 56 bo mam zblokowany zawor,nigdy nie tankuje jak wracam do domu lecz jak jade wiec strefa bezpieczensta po klilku km sama sie robi(nie zostawiam auta z pelnym bakiem w lato bo moze byc bum),he ,na trasie dalej jade przez to.

Nie polecam "ubijania" gazu jak kolega :jawdrop: ,poduszka powietrzna musi być,ze względu bezpieczeństwa nie ubijajcie!Dla tych paru litrów nie warto,na prawdę :naughty:

Opublikowano

Dobra, zdecydowałem się na zmianę, na większą butlę.. POjechałem do AUTOGAZU www.zamel.com.pl a tu psikus... ://

"jezeli ma Pan butlę w kole, a chce Pan 80L czyli juz w środku bagażnika to trzeba wymieniać wszystkie przewody od silnika bo będa za krótkie...

I jeszcze bym o czymś zapomniał: trzeba kupic nowy elektrozawór, bo w okrągłych butlach jest w inny :) "

No i jak Panowie opowiedzieli mi bajkę, dokończyli na meritum: 700zł :D

Nie wiem czy wszędzie tak będą chcieli, ale narazie cena jest zaporowa :/

Co o tym sądzicie? Mają rację?

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

Teraz:

????

Opublikowano

ja mam u siebie butle 60 litrow- wchodzi 50 ... weszla idealnie miedzy nadkola w sam srodek zaglebienia - dobieralem butle po wymiarach dobre pol godziny zeby tak bylo - wiadomo - moglo by byc wiecej - ale zle nie jest

dodam ze w e32 i e34 zaglebienie jest chyba identyczne ...

nie chcialem butli w kolo - mialem juz w jednym samochodzie - bo po zatankowaniu samochod gorzej sie prowadzi ( wisi za osia takie cos...) , a w tym zaglebieniu bytla lezy idealnie na osi :cool2:

Opublikowano

Kurcze, wlasnie chce wlozyc w to zaglebie ://

Ale czy napewno wiąze się z tym tak duzy koszt ?

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

Teraz:

????

Opublikowano
Mi się jakoś w to nie wieży,żeby butla gazu tyle kosztowała, przecież ta cena którą Ci podali to połowa ceny instalacji gazu.

może w Sokołowie, bo w W-wie taka zmiana=700zł.

A tak na marginesie nie dam wiary, że nie wiesz jaki się pisze "wieży???"