Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam już dosyć !!!!!!!!! Nerwowo się wykończę!!!!!!!! Mam pytanie, czy ktoś coś wie jak wzmocnić tuleję gumowo-metalową w górnym wahaczu. Nowy wahacz w podróbce wytrzymuje około 15.000km co sprawia, że jestem zmuszony wymieniać je dwa razy w roku!!! Kiedyś nawet się wykosztowałem i kupiłem drogie lemfordera....i co??....wytrzymały jakieś 20.000km....więc wogóle nieopłacalny interes.

Może ktoś ma jakiś sposób na zwiększenie ich wytrzymałości. Może są jakieś tuningowe...wzmocnione??

Opublikowano

Jak uszkodzeniu ulega tuleja to po co wymieniac caly wachacz??

Choc faktem jest ze jakos wybitnie szybko padaja Ci te tuleje. Ja mam lemferdera juz od 50000 i wszystko jak na razie gra.

Opublikowano

Witam,

Trwałość elementów zawieszenia w Twoim przypadku jest rzeczywiście zastanawiająca. Może problem jest w źródle zaopatrzenia? Niestety, nie zawsze zawartość pudełka odpowiada opisowi na opakowaniu. Ja ten problem rozwiązałem kupując w firmie FOTA (ogólnopolska sieć sklepów i hurtowni). Jest trochę drożej, ale do tej pory się nie zawiodłem. No i mają dział BMW:) Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Wstaw tuleje od e32 750 i będziesz miał po problemie :)

Wstawiałem i też szybko się skończyły....ale już wpadłem na genialny pomysł ich wzmocnienia :D W dodatku autko teraz prowadzi się jak po szynach....Muszę tylko poczekać na wyniki ich trwałości

Opublikowano
no tak....napewno zawieszenie stanie się twardsze ....co akurat dla E34 nie zaszkodzi ale jak z ich trwałością?? Czy ktoś już jeździ jakiś dłuższy czas na takich tulejach??
Opublikowano

Wymianę robię zawsze sam i dobrze wiem jak to dobrze zrobić :D

Przyczyną jest kiepskie wykonanie tych tulei wraz z moją dość ostrą jazdą

Opublikowano
Wymianę robię zawsze sam i dobrze wiem jak to dobrze zrobić :D

Przyczyną jest kiepskie wykonanie tych tulei wraz z moją dość ostrą jazdą

Ja bym napisal ze twoja ostra jazda + poslkie drogi + zla jakosc tulei = szybkie zuzycie czesci :)