Skocz do zawartości

Dzisiaj mnie złapali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopcy z kamerą dzisiaj jechali za mną przez jakiś czas i trochę się napatrzyli :duh: W każdym razie jeszcze parę punktów i po prawku. Trzeba więc zacząć albo jeżdzić wolniej albo znaleźć jakąś inną metodę na punkty.

A więc czy jakiś antyradar np. Valentine One jest w stanie zaalarmować mnie na tyle szybko, że chłopaki w samochodzie za mną nie zdążą dokonać pomiaru prędkości?

Opublikowano

nie martw sie mnie w sobote też mnie złapali zielonym mondeo na Puławskiej a było tak pięknie,miałem 110 powyzej ograniczenia

marzyłem wtedy żeby miec M5

Pozdrawiam

Edytowane przez tora

Opublikowano
  • Autor

Coś trzeba na to poradzić bo coraz ich więcej tak samo jak punktów na koncie. Mnie capnęło granatowe mondeo w xenonach - 3.0 V6. Oprócz Mondeo chłopcy mają srebrną Vectrę - 2.8 turbo 280KM. Sprzęty trochę chodzą więc raczej nie ma sensu uciekać.

Stąd też pytanie o ten antyradar czy to ma sens?

Opublikowano
Kupcie sobie CB radio w wiekszosci przypadkow pomoze.
Opublikowano
Jak beda jechac za toba to zapewne juz od 15 km bedziesz o tym wiedzial, ze sa w tej okolicy i jezdza w ta i z powrotem jak rowniez bedziesz mogl uslyszec gdzie aktualnie ten pojazd sie porusza.
Opublikowano

cb radio jest ok ale trzeba go słuchac ja wolę dobrą muzę plus ładna pogoda i jest pełnia szczęscia

Pozdrawiam

Opublikowano
no to pozostaje spojrzeć od czasu do czasu w lusterka , obecnie królują vektry po liftingu (np.Katowice srebrna , Sosnowiec czarna tylko że się wycwanili i sobie pożyczają a nawet delegują do innych miast) Pozdrowionko
Opublikowano

Nie wiem, czy antyradar pomoże jak siedzą za zderzakiem - oni stosują w ogóle jakiś radar, laser czy coś w tym stylu? Bo słyszałem, że nie.

Skoczyłem na święta do Krakowa (ale był luz na drodze) i miałem szczęście, bo nie trafiłem na policję. Ale co chwila zerkam w lusterko, czy samochód za mną planuję wyprzedzać, czy może powisieć na ogonie...

Trzeba być ostrożnym, ale też nie przesadzać na ograniczeniach - kiedy widzę jak niektórzy nawet nie zmniejszą prędkości przed przejściem, skrzyżowaniem, czy światłami...

Opublikowano
nie martw sie mnie w sobote też mnie złapali zielonym mondeo na Puławskiej a było tak pięknie,miałem 110 powyzej ograniczenia

I co byś wtedy zrobił "miszczu"?

Opublikowano

do pomiaru predkosci nie jest stosowany zaden pomiar radarowy czy laserowy, elektronika mierzy predkosc "vectry" i na podstawie obrazu dodaje lub odejmuje pedkosc nagrywanego pojazdu. zaden antyradar nie jest w stanie tego wykryc. pozostaje jazda z antena cb albo placenie drogich "abonamentow".

p.s. moj znajomy ma uno tutbo z "malutkimi" modyfikacjami , i zatrzymali go ostatnio, zaczynajac rozmowe tak: ... no my za panem juz 3 raz jedziemy.... :-), dropsik, nie wiesz jak to sie robi??? ... gaz w podloge i po problemie.a potem tlumaczenie a`la rywin, nie pamietam, bylem pod wlywem alkocholu...

p.s.s. niestety przyszlo nam zyc w takim kraju, gdzie jadac katowice warszawa, zamiast skupic sie na jezdzie, czasem szybkiej, ale rozsadnej i bezpiecznej, kierowca patrzy ciagle zamiast na droge to we wsteczne lusterko i po krzakach. ciekawe co jest mniej bezpieczne???

Opublikowano

Witam.

Tylko antyradary z najwyższej półki sobie poradzą z fotoradarami i z wideoradarami.Do nich należą Valentine One, Bel Sti Driver,Bel RX 75 , Bel RX 65 ale z najnowszym softem 6.3.Oczywiście, jeżeli niebiescy robia pomiar poprzez wideokameę i nie wysyłają żadnej wiązki radarowej to nie ma możliwości ich wykrycia. Na szczęście jest ich niewiele.

Ja jeżdżę już 2 lata z takim sprzętem i odpukać zero punktów.

Pozdrawiam.

Opublikowano
panowie jeszcze jedno : zaczynają testować kamerę z tyłu wozu więc będą jechać przed wozem który filmują . już kumpla tak złapali ale że nie mają jeszcze jakiś certyfikatów to tylko mu pokazali jego wyczyny
Opublikowano
panowie jeszcze jedno : zaczynają testować kamerę z tyłu wozu więc będą jechać przed wozem który filmują . już kumpla tak złapali ale że nie mają jeszcze jakiś certyfikatów to tylko mu pokazali jego wyczyny

Zaraz - jak to działa - policja ciągnie 150 po mieście i czeka aż ktoś ich dogoni? :lol:

Co do kamer - niby jak elektronika ma mierzyć prędkość samochodu poprzedzającego bez radaru, czy lasera? Może jednak coś jest - np. właśnie laser - ale tak ustawiony, żeby nie leciał do kabiny.

Opublikowano

I co byś wtedy zrobił "miszczu"?

znasz mnie że tak piszesz?

Opublikowano

nie, nie znam Ciebie, a Ty nie znasz mnie. Domniemywam jednak że jakbyś miał M5 przyspieszyłbyś i gratulacje, więcej bezmózgowców nam trzeba na drogach.

pozdrawiam wszystkich

Opublikowano
jadą po prostu tak jak cały sznur aut czyli jak jest 50 to wszyscy jadą 60-70 ale zatrzymują nie tego z przodu tylko tego z tyłu i nie muszą wyprzedzać tylko pokażą ci taką małą podnoszoną automatycznie "dyskotekę" za tylną szybą
Opublikowano

nie, nie znam Ciebie, a Ty nie znasz mnie. Domniemywam jednak że jakbyś miał M5 przyspieszyłbyś i gratulacje, więcej bezmózgowców nam trzeba na drogach.

pozdrawiam wszystkich

Masz rację,takich bezmózgowców jest niestety wiele na drodze...dorwie BMW i myśli że ulica to tor wyścigowy... :mad2:

Freude am fahren...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
SPOKOJNIE! ...proszę.
Moderator
Opublikowano

Żebym mial M5 zrobiłbym to samo co kolega ,,tora''

i to oznacza ze jestem bezmozgowcem????I tak szczerze mowiac wiekszosc z was tak by zrobilo nie oszukujmy sie,chociazby raz w zyciu byscie chcieli uciec

BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano
a potem tlumaczenie a`la rywin - wtedy bylem na imprezie i pilem, nie wiem kto prowadzil, na nagraniu z tylu kierowcy nie widac i zidentyfikowac sie nie da. dopoki za reke cie nie zlapia to jestes niewinny.