Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja też sprowadziłem z Niemiec i nie było kartki jaki tylko przebieg że co 15 tys wymieniać więc jeżdze na pełnym syntetyku texaco zrobiłem 60 tys km bez żadnych problemów a przejechane ma 290 tys
Opublikowano
Tylko syntetyk. Polecam tego Castrolka. W tej chwili ten EDGE to najbardziej zaawansowany technologicznie olej... Można śmiało lać... Super praca silnika...

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano
Na kartce zawieszonej mam wpisane SUPER LEICHTLAUF 10W-40 chyba jest to półsyntetyk.Jaki olej byłby najlepszy-2,5tds.
Opublikowano
krzys lej Castrola... BMW od początku poleca tylko Castrola i pamiętaj, że najlepszy olej dla BMW to pełen syntetyk i takiego Ci polecam... To co stosował niemiec nie zawsze musi być dobre. Śmiało lej syntetyk i będzie dobrze...

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano

Jak masz lać Magnateca to już lepiej wlej EDGE, dużo lepsza formuła, samochód podziękuje Ci za to :)

Pytasz ile:) juz mówie: 7 litrów wchodzi...

Najlepiej wlać taki olej: Edge 0W-30 (v,x)

Pozdrawiam,

Karol

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano (edytowane)
Wlej markowy olej syntetyczny (Mobil 1, Castrol itp) w klasie lepkości 0W40 lub 5W50 dla turbodiesli (to ważne bo olej dla diesli ma wiecej dodatku neutralizującego związków siarki)... Ja mam takie zdanie o laniu oleju do silnika: lej zawsze olej o najlepszych parametrach smarujących i najmniej "odczuwający" upływ czasu....czyli full syntetic! ...jeśli ktoś Ci mówi, że taki olej w zużytym silniku może tylko zrobić szkody (i tak rzeczywiście się stanie) tzn ,że masz zjechany silnik i on tylko pomoże Ci w podjęciu decyzji o zakupie samochodu w lepszym stanie ;) Edytowane przez Danski
Opublikowano

martog tylko instrukcja mówi o samym silniku jeszcze 0.25 litra idzie do filtra, więc razem musi wlać 7 litrów...

pozdrawiam,

KAROL

Pozdrawiam,

Karol