Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na wstępie wesołych Świąt :D

Właśnie dowiedziałem się, że zmuszony będę niedługo wymienić przednie amorki. W związku z tym mam pytanie jakie najlepiej kupić, może coś polecicie bo nie chcę wkładać do mojego samochodziku żadnego szajsu.

Znacie może jakiś dobry sklep?

Z góry dziękuję za dobre rady pozdrawiam.

Opublikowano
witam.mam ten sam problem , pytałem o ceny ,najtaniej i chyba najlepiej wypada firma BLISTEIN bo ok 300 za sztukę i nie są to chyba złe amory bo dają je na pierwszy montaż w fabryce .KAYABA po ok 450 za sztukę , oczywiście ceny po zniżkach .Warto również wymienić górne mocowania i osłony co zaoszczędzi pózniejszych problemów z trwałością.pozdro
Opublikowano

nie wiem co to za ceny ja wymienialem u siebie cztery i do przodu to bylo 240zl za sztuke KaYaBa a bilstein ok 40 zl drozsze u siebie mam cztery gazowki KaYaBa i po prawie roku uzytkowania nie narzekam

pozdro i mokrego dyngusa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

na bilsteina to bym uwazal, musialem u siebie na tyle wymienic amory (w jednym pojawila sie mikroszczelna na mocowaniu), zalozylem bilstein b4, samochod nie jest z tylu tak sztywny jak przy fabrycznie montowanych sachs z ponad 200 tys. km - bilstein b4 nie polecam

jakbym wiedzial, ze tak bedzie to zalozylbym bilstein b6 lub sachs

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
jaky dobry to sachsa czy tam boge ale to jedno i to samo albo najlepiej pojechac do aso :cool2: oni wiedza co dobre :mrgreen:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano

ja tez myslalem ze mam amortyzatory z przodu do wymiany, ale dzis z rana podjechalem i okazalo sie ze przod trzyma w miare dobrze L 74% P 78%, natomiast tyl jest slabiutki L 48% P 49%

Czy fakt ze mam z tylu nivo ma jakis wplyw na test amortyzatorow?

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95

Opublikowano

Czy fakt ze mam z tylu nivo ma jakis wplyw na test amortyzatorow?

Dokladnie, na tyle zawsze wyjdzie Ci niska sprawnosc. Ja niepotrzebni kupilem nowe amorki na tyl, po wymontowaniu okazalo sie, ze wszystko jest ok. Probowalem sprzedac Bilsteiny B6 do nivo ale brak zainteresowania. Podejrzewam, ze je po prostu zamontuje ;) a sprobuje sprzeda uzywki za grosze!

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
w takim razie jak i gdzie zdiagnozowac amortyzatory przy zawieszeniu nivo?

Po wymontowaniu amorkow na maszynie do badania.

Tomek

Marzenia się spełniają...

• 2 tygodnie później...