Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich!!Od niedawna stałem sie szcześliwym posiadaczem BMW e36 jest to moje pierwsze Bmw ale pomału coraz bardziej zakochuje sie w tej marce :lol: jednak mam pewien problem autko kupilem lekko uszkodzone i musialem odłaczyc aku.A co za tym idzie radio sie zakodowało..Chce wyjąc radio by spisac numery seryjne jedak nie bardzo wiem jak zabrac sie do tego,nie chce zniszczyc deski sobie....Czy ktoś ma jakiś "domowy"sposób...???Proszę o pomoc i pozdrawiam wszystkich fanów BMW:))) :hand: :hand:
Opublikowano
wyjmujesz ramkę która jest wokół radia, potem bierzesz dwa druty i zaginasz je w ten spos żeby pasowały w te dziurki które są po bokach radia, odegną one metalowe zatrzaski, potem już tylko trzeba wyciągnąć radio
Opublikowano
a te blaszki to mocno trzeba dusic??? juz próbowałem własnie tak zrobic i nie bardzo to idzie..moze cos tam jest walniete???a moze jest inny sposob by jakos zdobyc kod??? :?: :doh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie chodzi o to żeby je wciskać do środka /w głąb/ tylko na boki /w strone szyb/ Polecam jako druty kawałki oklepanych elektrod spawalniczych, pasują idealnie. ;)
Opublikowano
ok wszystko super a czy to jest prawda z w salonie daja kod po numerze VIN???tak slyszalem jesli to prawda to nie bede sie meczyl chyba ze zawołaja za to kosmicze pieniadze.???
Opublikowano
jeszcze raz ja...mimo usilnych starań w garazu gdzie spedziłem prawie pół dzisiejszego świeta radio nadal tkwi w aucie;((((próbowałem tak jak koledy napisali i nic tak jak by te blaszki wogóle sie nie ruszały radio wysunie sie centymetr i nic:(((co robic??? co może byc nie tak?? :?: :twisted2:
Opublikowano
jeszcze raz ja...mimo usilnych starań w garazu gdzie spedziłem prawie pół dzisiejszego świeta radio nadal tkwi w aucie;((((próbowałem tak jak koledy napisali i nic tak jak by te blaszki wogóle sie nie ruszały radio wysunie sie centymetr i nic:(((co robic??? co może byc nie tak?? :?: :twisted2:

Nie robić w święta to da rade :cool2:

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano

to prawda nie rob auta w niedziele lub swieta. ale sprobuje. jesli masz z kazdego boku po dwa otwory to musisz w kazdyz nich cos wsadzic. mniej wiecej na glebokosc 2 cm i powinno wyjsc bez probemow.

ale jeszcze jedno nie zdziw sie ze po zalozeniu nowego radia nie bedzie ci dzialal predkosciomierz bo ja tak mialem. nie wiem czy to zalezy od modelu auta. ja mialem taa kostke z 2 przewodami ktore musalem podlaczyc do + i do- zycze powodzenia

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
No właśnie mam po jednym otworze z każdej strony wiec generalnie powinno byc łatwiej...a tutaj nic..ale dzis juz nic nie robie poczekam do jutra :) a słyszałem ze sa jakieś blaszki do wyciągania specjalne i ze tym to idzie bez problemu??? :?:
Opublikowano
Ja wsadziłem w te otwory 4 gwoździe na jakieś parę centymetrów,potem je zacząłem odginać w stronę szyb (lewą parę gwoździ w stronę lewej szyby, a drugą parę w prawą stronę)no i zacząłem wyciągać te gwoździe tak odginając je w stronę szyb...i radio wyszło:-)Kod seryjny jest na prawej ściance.Spisz go i wpisz w na forum w wyszukiwarce kod do radia.Tam podasz go na forum i jest jeden gość co poda Ci numer kodu...bo raczej bym nie liczył że dadzą Ci za darmo :nienie: A tak to będziesz miał satysfakcję że sam wprowadziłeś kod :mrgreen: Ja musiałem swoje zawieźć do elektryka bo radio już miałem zablokowane i za 40 zł rozkodował mi je.Pozdrawiam i nie rób niczego w święta :dance:
Freude am fahren...
Opublikowano
dobre jutro od samego rana pójde i zobaczymy co sie uda zrobic...Dziekuje za rady Pozdrawiam:) jka ktoś miał by jeszcze jakies dobre sposoby to prosze pisac... :lol:
Opublikowano
dobre jutro od samego rana pójde i zobaczymy co sie uda zrobic...Dziekuje za rady Pozdrawiam:) jka ktoś miał by jeszcze jakies dobre sposoby to prosze pisac... :lol:

Ten sposób na pewno zadziała jak weźmiesz odpowiednie grube gwoździe bo drut może być za miękki

Freude am fahren...