Skocz do zawartości

HELP !!! swieci sie ABS i nieche odpalic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

eeh debil ze mnie akurat jestm na wyjezdzie na swita i postanowilem

umyc sobie dokladnie samochud pod maska tez :duh: i efekt

po przekreceniu kluczyka niegasnie kontrolka z ABS i slychac rytmiczne stukanie a silnik nie odpala co to moze byc ???

Opublikowano
Hmmm.... pierwszy krok wąż ze sprężonym powietrzem w rękę i przedmuchaj wszystkie wtyczki i usuń na 100% z nich wodę.
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
a sam tak z suebi nie przeschnie teraz dzieja sie rozne zeczy np mrugaja swiatla jak odpalam dadio nie dziala przd chwila dzialo itp ://///
Opublikowano

nie wiem ja tylko widze wtyczki od swiatel :/ dzsiaj rano to samo kaplica (co prawda stalem w ogrozie nie w garzu wic przez noc nic by nie wysyechl) wszytko mruga kontrolki szaleja .... Najgorsze to ze jestem teraz we wroclawiu a w jutro musze wrocic do karkowa czy jest moze ktos (elektronik ) z wroclawia co moze cos poradzic ??

ewentualnie jakis warsztat z ktorym jest kontakt w 2 dzin siwat?

Opublikowano
Proponuje odłączyć obowiązkowo akumlator, woda napewno nieodparowała jeszcze ze złączek, auto wystaw na słońce na kilka godzin otwórz maske. Możliwe ze jakaś złączka sie poluzowała od mycia wodą, dodatkowo przy odłączonym akumlatorze porozpinaj złączki i oczyść z syfu który zrobił się w procesie elektrolizy ponieważ ten syf czyli sole przewodzą prąd. Suszarką dobrze wysusz cewkę zapłonową i kable WN.
Opublikowano
dzieki wszytkim za pomoc juz jest wszytko ok !!! :rotfl: wystarczylo naladowac akumulator az dziw bierze ze tak raguje auto jak ma salba baterie mona sie niezle nastraszyc chyba ze moj przypadek byl odosobniony :zdziwko: wkazdym razie te swieta zapamietam na dlugo :wstyd:
Opublikowano
dzieki wszytkim za pomoc juz jest wszytko ok !!! :rotfl: wystarczylo naladowac akumulator az dziw bierze ze tak raguje auto jak ma salba baterie mona sie niezle nastraszyc chyba ze moj przypadek byl odosobniony :zdziwko: wkazdym razie te swieta zapamietam na dlugo :wstyd:

Twój przypadek nie był odosobniony - dokładnie wczoraj przytrafiło mi się to samo - OBC pokazało stan naładowania na poziomie 8V z hakiem

widocznie nasze auta nie lubią świąt :norty:

żeby nie było OT, to sprawdź sobie poziom elektrolitu w akumulatorze - być może to było powodem rozładowania się baterii, a być może zwarcie, które spowodowałeś podczas kąpieli pod maską

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Pozwolę sobie podłączyć się pod temat.

Po każdym myciu na myjni pistoletowej po włączeniu świateł podświetlenie zegarów jest bardzo słabe, dopiero po kilku włączeniach i wyłączeniach wszystko wraca do normy.

Inne urządzenia elektroniczne działają bez problemu.

Pozdrawiam, Jawor!