Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powinno być -przód 235/45/17 tył 255/40/17 tak zaleca BMW.

Dlaczego tak zaleca? Ten tył który podaleś jest za mały... sam takie mam z tyłu ale one są za małe...

Pozdrawiam

Opublikowano
jezeli ktos sie sciga to moze se z przodu mniejsze z tylu wieksze (lub dla wygladu) ale jak jezdzicie normalnie w " to najlepsze rozwiazanie (sprawdzone) to 235/45 17
Opublikowano
Panowie to co producent BMW podaje to 205/65 15 a zamiennik musi byc o zblizonych parametrach, a to ze na koleinach wozi to po prostu nasza 7 jest za duza na nasze drogi :lol: tzn za szeroka i co nie zalozyci to bedzie wozic no chyba ze ktos se zalozy 165/75 13 :P
Opublikowano
sluchaj w jednej e32 mam z tylu 275 z przodu 245 jezdzi sie pieknie ale strasznie meczy podwozie, w drugiej mam z tylu 225 z przodu 215 na 16 ale na tych to "plywa" na zakretach. albo frajda albo komfort
...lubię ją,
Opublikowano
sluchaj w jednej e32 mam z tylu 275 z przodu 245 jezdzi sie pieknie ale strasznie meczy podwozie, w drugiej mam z tylu 225 z przodu 215 na 16 ale na tych to "plywa" na zakretach. albo frajda albo komfort

No chyba troche przesadzasz ze plywa Ci na 225. U siebie mam takie z przodu i na tyle i nic nie plywa.

Jesli Ci plywa to sprawdz amorki.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
na polskich koleinach ( nazywanych potocznie drogami ) takie oponki to masakra - mialem takie na felgch 10' bbs i tak wozilo ze masakra - jak jechalem do warszawy to bylem chory :duh:

Zasadniczo to nacze siudemki latają po drodze z kilku powodów

Pierwszy i najważniejszy to taki iż tylnie zawieszenie jest twardsze niż przednie( dotyczy to przedwszystkimk aut z nivo na tyle)

drógi to wyjechane amortyzatory przednie

trzeci to zużyte tuleje wachaczy górnych

a czwarty to luz w przekładni kierowniczej(nawet minimalny i autko zaczyna latać- taka konstrukcja zawieszenia i już )

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

tak - tylko ze mam samochod sprawny ... jakbym mial takie usterki to bym sie bal jezdzic ... u mnie jak cos minimalnie puka to jestem chory.. amorki - przod i tyl po osiemdziesiat kilka procent ( przod nowy sachs nowe , tyl prawie nowe )

pozatym po szybkiej zmianie na 225 bylo niebo a ziemia - samochod trzyma sie drogi swietnie , chodz na koleinach minimalnie i tak wozi - ale to akurat wina szerokosci samochodu