Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.. Podepne sie do tematu

2 dzień stracony u elektromechanika i nie rozwiązany problem .

Mianowicie świecą mi 2 kontrolki

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/84b ... 49fbd.html

Modół zmieniałem wraz z przeprogramowaniem wtyczka odpięta przeczyszczona na komputerze wyskakuje błąd kurtyny airbag prawej jak odpiołem wtyczke od tej kurtyny to ponad 9 omów pokazało mi i nie wiem co jest nie tak nie mam pojęcia :cry2:...

W samochodzi komputer błąd maty pokazuje a u elektro mechanika błąd kurtyny prawej

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 366
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam Panowie podepne sie pod temat gdyz mam nie typowy bład w bmw e87 2004 rok . Nie ma zadnych błedów. Inpa pokazuje za kazdym razem zajętość fotela nawet jak nacisne ręką, puszcze pokazuje ze nikt nie siedzi nacisne pokazuje ze fotel zajęty. A mimo tego nie swieci mi sie kontrolka pasów na zegarach, nieraz sie zapali a nieraz nie . Dodam jeszcze ze inpa pokazuje ze pas zapiety czy tez odpiety. Czy spotkał sie ktoś z takim czyms ??

Załączam fote. Jak sie podniose to sie kółko robi puste i wyswietla sie no.

http://zapodaj.net/3606888641389.jpg.html

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam Panowie podepne sie pod temat gdyz mam nie typowy bład w bmw e87 2004 rok . Nie ma zadnych błedów. Inpa pokazuje za kazdym razem zajętość fotela nawet jak nacisne ręką, puszcze pokazuje ze nikt nie siedzi nacisne pokazuje ze fotel zajęty. A mimo tego nie swieci mi sie kontrolka pasów na zegarach, nieraz sie zapali a nieraz nie . Dodam jeszcze ze inpa pokazuje ze pas zapiety czy tez odpiety. Czy spotkał sie ktoś z takim czyms ??

Załączam fote. Jak sie podniose to sie kółko robi puste i wyswietla sie no.

http://zapodaj.net/3606888641389.jpg.html

Skoro nie ma zadnych bledow a mata dziala jak powinna, bo na to wyglada z tego co napisales :

"Nie ma zadnych błedów. Inpa pokazuje za kazdym razem zajętość fotela nawet jak nacisne ręką, puszcze pokazuje ze nikt nie siedzi nacisne pokazuje ze fotel zajęty. A mimo tego nie swieci mi sie kontrolka pasów na zegarach. Dodam jeszcze ze inpa pokazuje ze pas zapiety czy tez odpiety. Jak sie podniose to sie kółko robi puste i wyswietla sie no."

Jak dla mnie wszystko jak powinno byc.

Jednego nie rozumie :

"nieraz sie zapali a nieraz nie"

Tzn ze co ? Ze nawet jak nikogo nie ma na fotelu to sie zapala czasem ?

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

Opublikowano
Chodzi o to kolego ze jak siedze to inpa pokazuje a zegary raz pokazuja a raz nie. Jak nikt nie siedzi to sie nic nie pokazuje.

Wydaje mi sie ze mata juz zaczyna sie konczyc :/ Mialem podobnie w mojej e46 poprzedniej, gdy nikt nie siedzial bylo ok, ale gdy ktos usiadl, raz sie zapalala raz nie, emulator zalatwil sprawe...

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Co dokładnie w przypadku, gdy po zastosowaniu emulatora (dioda + rezystor) po kilkuset metrach zapala się ikonka niezapiętego pasa i należy zapiąć pusty fotel pasażera? Jak widać mod działa, fotel jest zajęty, tylko z tym piszczeniem wypadałoby coś zrobić.
Opublikowano
znajdziesz na allegro za ok 60 zł w zestawie emulator maty + pasa z orginalnymi wtyczkami bez cięcia kombinowania - lutowania wypinasz wtyczki i wpinasz emulatory nic więcej. Nawet kasować błędów nie musisz komunikat z poduszek i pasów znika.
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam. Czy mógłby ktoś się podzielić informacją jak wygląda sprawa z emulatorem do e90? Z jakich elementów się składa i pomiędzy którymi kabelkami trzeba je założyć aby uzyskać zajętość fotela pasażera? Pytam ponieważ w e90 są 3 kable a nie 2 tak jak w e46. Kabelki to biały, czerwony, brązowy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale popeline tu szerzycie.

Ktoś delikatnie 'pocałuje' kogoś z przodu i nagle dwa jaśki będą bum.

Wtedy będzie płacz i lament.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jaki płacz i lament? OMG przeciez jak leci czołówka to najmniejszym problemem jest to że strzeli poduszka pasażera czy on jest czy nie....naprawde poduszka jest na ostytanim meijscu o czym się wtedy myśli...i nei jest to żadne druciarstwo moim zdaniem bo jak taki koncern jak bmw robi coś tak kretyńskiego w działaniu to jak szary polak sobie z tym poradzi w prosty sposób to raczej bmw to druciarstwo.
  • 11 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Kupiłem komplet foteli w wersji UK do mojego auta BMW X3 E83 2005r. 2.0D, i wiadomo mata zajętości jest w lewem fotelu. Potrzebuję więc zamienić siedzisko.

Czy jest ktoś z Warszawy który umie zamienić siedzisko z matą (oczywiście odpłatnie) albo zna jakiś zakład który by się podjął tym???

Bardzo proszę o odpowiedzi na priv.

Dziękuję