Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Kupilem wczoraj BMW 318i :D (dreams come true).

Wszystko jest super poza praca silnika na pierwszym biegu, kiedy prubuje mocniej przyspieszyc samochod zaczyna falowac na obrotach.... nie skakac ale wyglada to tak ze robi jakies 5000... jakby odcina zaplon i zchodzi do 4000....

Na innych biegach nie mam problemu z wcisnieciem gazudo konca...

o

Mysle o resecie komputera...

Jesli ktos wie w czym moze byc problem prosze o pomoc.

Opublikowano
sprzeglo jest ok... co do silnika to nie mam pojecia dokladnie... to jest E36 z 1994...

no to na pewno jest to m43 na łańcuchu

Opublikowano

dokladny opis samochodu :

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130095369183&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:UK:11

zrobilem reset dokladnie wd instrukcji... chodzi fajniej troszke ale dalej skacze na jedynca jak dam wiecej niz ok 25% gazu... to tak jakby bal sie wkrecic za szybko i odcinal zaplon, zaraz pozniej wracal i tak schodkami wchodzi do konca. jest to dosyc mocne a samochod skacze jak zaba mutant conajmniej albo jakbym nie umial sprzegla puszczac...

aha robie dokladnie tak:

tocze sie powoli na 1 piegu (1000rom), wciskam gaz i zaczynam skakac...

prosze pomocy!!!!.... moze komputer jest be..., chociaz na innych biegach nie ma zadnego problemu z praca silnika...

Opublikowano

przepraszam ze sie wtrace ale jak sie ma reset kompa silnika do instalacji gazowej?? czy przypadkiem po takim resecie gaz sie tez wyzeruje?

i jeszcze jedno kto mi pomoze w rozszyfrowaniu mojego silnika

compact 316i z konca 1996?? lancuch? pasek? przepraszam ale jestem jeszcze zielony w tym temacie!

pozdrawiam!

Opublikowano
Problem rozwiazany !!! znalazlem sliczna dziurke w przewodzie podcisnienowym... zalatalem na szybko tasma izolacyjna i juz nic nie skacze... musze tylko nowy przewod kupic.... i tak jeszcze mysle... jezeli zrobilem reset na mieszance z lewym powietrzem to podejrzewam ze przydaloby sie operacje powtorzyc jak bede mial nowy przewod...
Opublikowano
Zrobiłem dziś reseta w mojej Bryczce 320i. To co zobaczyłem po resecie przeraziło mnie w pierwszym momęcie komp w mojej buni pokazywał spalanie 39,5l/100 km BYŁEM W SZOKU!!! Lecz po chwili przejażdzki wszystko wrócilo do normy spalanie ok osiągi ok. Powiem szczeże chodzi "Nie wiele lepiej, ale lepiej".Pozdro
Opublikowano
witam.Przed chwilą wróciłem z kumplem od elektromechanika,ma w swojej e36 ten sam problem(na jedynce szarpie mu samochodem)komp nic nie wykazał,a jak się tego pozbyć? Mówicie o jakimś pękniętym przewodzie od podciśnienia.Mam prośbe powiedzcie gdzie go szukać(e36 1.6 '95r).Dzięki.