Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio jak robiłem poprawki lakiernicze to kazałem lakiernikowi zmienić spinki tapicerki we wszystkich drzwiach i tak zrobił. Jednakże trzeszczenie drzwi nie ustało - mam dość, jazda po nierównościach to jeden wielki huk...

Macie jakieś pomysły ?? Może jeszcze raz rozkręcić drzwi i użyć jakiejś maty bitumicznej ??

Opublikowano
Kiedy w swojej zdejmowałem boczki pod niektórymi spinkami były takie podkładki gumowe zakładasz spinkę na boczek i na nią coś w rodzaju podkładki która dolega do otworu w drzwiach . Spróbuj powycinać krążki z gumy i nałożyć na spinki jak nie pomoże to szukaj dalej :cool2:
Opublikowano
kiedys u mnie tez trzeszczały i po zabawie w gumeczki itp nic nie dało, i wpadlem na to zeby jest przeregulować i je troche podniosłem, trzeszczenie zniknęło, po roku od czasu do czasu regulacji zaczęło znowy podtrzaskiwać, za pare dni bedę bawił sie w regulacje. Sprubuj moze pomoże, bo u mnie ewidentnie słychać jakby trzaskało na tym elemencie to trzyma drzwi.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
kiedys u mnie tez trzeszczały i po zabawie w gumeczki itp nic nie dało, i wpadlem na to zeby jest przeregulować i je troche podniosłem, trzeszczenie zniknęło, po roku od czasu do czasu regulacji zaczęło znowy podtrzaskiwać, za pare dni bedę bawił sie w regulacje. Sprubuj moze pomoże, bo u mnie ewidentnie słychać jakby trzaskało na tym elemencie to trzyma drzwi.

no właśnie u mnie trzask jakby dobiega z przedniej części drzwi - w okolicach zawiasów. jak coś zrobisz (a ja się jeszcze nie dobiorę do drzwi) to wrzuć jakieś foty co dokładnie dokręcałęś... Dzięki z góry i pozdrawiam

Opublikowano
U mnie pukało na nierównościach regulacja nie pomogła.Cały pic polega na tapicerce ona wydaje taki dżwięk pukania gdzieś w drzwiach.Spryskałem jakimś sprajem miejsce stykania tapicerki z blachą drzwi i jest w końcu cisza w beemce.Inna jazda aż miło.Spraj miałem akurat pod rękom-odrdzewiacz do śrób ale wystarczy jakiś tłusty.
Opublikowano
regulacja drzwi to pare minut ale musi byc w dwie lub trzy osoby bo samemu nie przytrzymasz i niedokrecisz, zawiasów jako tako nie ruszałem tylko nakrętki poluzowałem te co juz same drzwi trzymają (13 chyba o ile pamiętam dobrze) jest ich tam 4 po 2 na zawias i jak je odkrecisz to machasz drzwiami jak chcesz :)

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg.mnie,to kolega wini za ten chałas tapicerkę.A niby jaki wpływ ma na to tapicerka w drzwiach,skoro ona sama z karoserią się nie styka a tym samym nie ociera?Natomiast zamki,zawiasy.uszczelka moga być przyczyną.Posmarować,podokręcać i powinno pomóc. :cool2:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano
Witam,jestem nowy ale kiedyś miałem e34 i też denerwowało mnie trzeszczenie,smarowałem uszczelki regulowałem drzwi a to i tak wracało.aż kolega posmarował zamek,po prostu polał go olejem i wszystko jak ręką odjął
Opublikowano
Dzisiaj kupiłem Silikon w spraju i popsikałem auto -uszczelki,tapicerkę w drzwiach między blachą. I przejechałem się po dziurach i panie jest cicho jak makiem zasiał żadnego krz czy puk.Polecam zabieg zł 7,50 :dance: :dance:
Opublikowano (edytowane)
Dzisiaj kupiłem Silikon w spraju i popsikałem auto -uszczelki,tapicerkę w drzwiach między blachą. I przejechałem się po dziurach i panie jest cicho jak makiem zasiał żadnego krz czy puk.Polecam zabieg zł 7,50 :dance: :dance:

Ziomal... :lol: wiesz gdzie jest kraszew?

Mi też trzeszczało i po podobnym zabiegu j/w trochę się uciszyło, zdejmowałem nawet listwy progowe bo one wydawały takie trzeszczenie przy poruszaniu i niektóre zapinki miały takie gumowe kondoniki naciągnięte....

PS. Zna ktoś dobry i tani zakład gdzie znają się na BMW? W Łodzi lub okolicach

Edytowane przez Krzysiek32