Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie najlepiej do osób które jeździły jednym i drugim.

Chodzi o modele z silnikami 2.8 ew moze w serii 5 brana jest pod uwagę V8ka... Na pewno bedzie sekwencja. Który z tych modeli byłby wart zainteresowania? Pod uwagę brane są lata produkcji 98-99.

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano

Mnie się bardziej podoba E46. Wybrałem jednak E39 bo jest większa w środku (chociaż w porównaniu z konkurencją słabo wypada).

Nie napisałeś nic o przeznaczeniu samochodu. Ile osób będzie jeździć, jaki roczny przebieg, miasto czy trasa ?

Jeźeli decydujesz się na LPG to ja bym brał E39 V8, chociaż jak masz jeździć sam i głównie po mieście to E46 coupe.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Jezdze czesto sam lub z zoną albo na wypady za miasto ze znajomymi wiec 4 osoby. E46 coupe podoba mi sie bardzo ale raczej potrzebuje teraz coraz bardziej 4drzwiowej limuzynki. Rocznie wychodzi to roznie, srednio ok. 25tys km. Cena zakupu moze byc podobna ale zastanawia mnie jak bedzie z kosztami utrzymania, nieliczac oczywiscie spalania.
Opublikowano

w E46 jest malo miejsca ! e39 jest wieksze i bardziej komfortowe . Spalanie bedzie moze o 1 litr wieksze w e39 przy tych samych silnikach.

ja bym wygrał e39 nie dlatego ze sam takie posiadam ale ze mi sie bardziej podoba , to juz taka dosc dostojna limuzyna , w której czujesz ze jedziesz konkretnym autem . Jak dla mnie min liczy sie tylko wyzsza klasa srednia czyli 5. Seria 3 mimo ze tez jest piekna ale odpada.

Wybor nalezy do Ciebie .

a najlepiej proponuje pojezdzic tym i tym autem . Wtedy sam zdecydujesz co Ci bardziej odpowiada .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

A mamy tu na forum jakiegoś posiadacza E39tki najlepiej z benzynową R6tką? Nie mówię juz o V8...

Żona odziedziczy kompakcika pewnie wkrótce bo potrzebujemy dwuch autek a ja nie mogę wybrać czegoś innego niż BMW ;)

Opublikowano
Jeśli chcesz patrzeć, na koszta, to 5 raczej drożej wypada i jest podobno bardziej awaryjna, ale to też wszystko zależy od konkretnego modelu.
Opublikowano

bez zastanowienia.......wybral bym e39:) bo jest ladniejsza napewno od e46!!!! polecam silniki 2.3 i 2.8 dobre osiagi i prawidlowa "ekonomia" :dance: w BMW jest tak najczesciej ze im wyzsza pojemnos to spalanie wzrasta od 1-1,2 litra nie we wszystkich silnikach oczywiscie (mowie tu o 1.6 i 2.0) a co do zagazowania to tylko sekwencja i to dobrej firmy i zeby jakis chlop Ci zakladal co ma pojecie:)

kupuj e39 nie pozalujesz zakupu na pewno :)

a jeszcze jedno bo bym zapomniaj:) jak 2.8 silnik to od roku 1996 do 2000r bo........kolega ma 528 z 2001r i nazeka bo nie chce mu to wogole jezdzic! usterki:) ma jeszcze 2 kolegow ktorzy jezdza e46 w 328 z 2001 roku wiecznie maja z tym silnikiem klopoty i sa raz w miesiacu na warsztacie:( jak 2.8 to do 2000r

pzdr

udanego zakupu :!:

BMW- Bedziesz Mial Wrazenia
Opublikowano

Na Twoim miejscu zdecydowanie wybral bym E39 po 1.duzo wiecej miejsca

2.duzo ladniejsze

3.wrazenia z jazdy tym autkiem sa swietne "komfort"

Pamietaj ze zawsze decyzja do Ciebie nalezy ale nie bedziesz zalowac!!! :twisted2:

Opublikowano
Podobno E46 ma rewelacyjne zawieszenie dobrze trzymajace się drogi :lol:

Kazde BMW trzyma sie rewelacyjnie drrogi!!!! :duh:

BMW- Bedziesz Mial Wrazenia
Opublikowano

Przede wszystkim, to E39 i E46 naleza do dwoch roznych segmentow, wiec ciezko je porownywac. Jezeli ktos chce wieksza i bardziej reprezentacyjna limuzyne, to E39 bedzie lepsze, jezeli najwazniejsza jest ekonomia i polykanie zakretow, a ilosc miejsca w srodku - drugoplanowa, to E46.

Co do awaryjnosci, to w przypadku kilkuletniego samochodu wszystko bedzie zalezalo od konkretnego egzemplarza, a nie od modelu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Co do e46 takie opinie krazą, a je teraz weryfikuje :nienie: A co do BMW to chyba pojade i co będzie mi się podobać to wezme, bo różnie mówią też z awryjnościa w jednej gazecie na 5 narzekaja w innej na 3, więc się pogubiłem. A wiem, że nazbyt ich nie można porównywać, ale obydwa mi się podobają :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a jeszcze jedno bo bym zapomniaj:) jak 2.8 silnik to od roku 1996 do 2000r bo........kolega ma 528 z 2001r i nazeka bo nie chce mu to wogole jezdzic! usterki:) ma jeszcze 2 kolegow ktorzy jezdza e46 w 328 z 2001 roku wiecznie maja z tym silnikiem klopoty i sa raz w miesiacu na warsztacie:( jak 2.8 to do 2000r

pzdr

udanego zakupu :!:

tak na marginesie, to w 2001 r. w e39 byl juz silnik 3.0 (530i) a nie 2.8, sam sie przymierzalem do takiego silnika, duzo czytalem na forach niemieckich na jego temat - nikt sie przesadnie nie skarzyl, jest to inna klasa niz 2.8, nie ma co porownywac

poza tym u mnie w rodzinie jezdzi e46 330i, chodzi absolutnie bezblednie, tylko to spalanie 14-16 l w miescie (w lecie, manual!)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Każdy chwali to co ma jeździłem dużo E46 z różnymi silnikami, co wybrać zleży co potrzebujesz ja ma 3 osobową rodzinę i jest w mojej wystarczająco dużo miejsca e39 bardziej na wypady ale ile razy jeździsz w 4 poza miasto ? spalanie mniejsze w e46 utrzymanie tez, aczkolwiek zależny od umiejętności (znam takich co strzegło raz w roku zmieniali niezależnie od auta) :cool2:

Sambo mą religią mata moim niebem

"Rickson"

Opublikowano
Pomijajac gust, wszystko kwestia zapotrzebowania na miejsce i komfort jazdy. Jesli czesto zabierasz ze soba trojke pasazerow to zdecydowanie E39. Jesli jednak jezdzisz glownie po miescie i sam, to chyba e46 bedzie lepszym wyborem z racji mniejszego spalania i gabarytow.
Opublikowano
Piękna to i jest, choć raczej po liftingu z gładkimi przednimi lampami, choć ostatnio na korzyśc e46 moje gusta przechodzą,, bo tylko ona do garażu mi wejdzie :twisted2: