Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

najlepiej cos okolo 1990 roku.

chodzi mi o tylna belke.

nie ukrywal ze mam problemy z mostem, walem , belka - kiedys urwalem most , bylo troszke roboty ale nie o to mi chodzi,

chcialbym sie dowiedziec jak dokladnie wyglada belka z tego auta z takim silnikiem i najlepiej z tego roku. bo wszedzie jak ogladam na realoem i innych takich zrodlach informacji to na zdjeciach wyglada to troszke inaczej niz jest u mnie w aucie.

u mnie jest takie cos:

http://www.kiko.cwaniak.pl/upload/belka1.jpg

a w "zrodlach informacji" jest taka belka:

http://www.kiko.cwaniak.pl/upload/belka2.jpg

problem jets tez taki ze cale mocowanie mostu ( belka) zaczela pekac i to nie wiadomo z jakich przyczyn. moze ja mam jakas slabsza? ?

co o tym sadzicie ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
:) ok bede czekal

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
nie chcialbym byc mandrzejszy od wszystkich ale.... jesli urwales most to dla mnie przyczyna pekania belki nie bedzue ona sama ale zle wywazony wal napedowy lub nawet zle zamocowanie mostu lub/i belki nawet o kilka mm moze to wprawiam uklad belka wozek most wal w rezonans i powodowac pekanie belki jako najsztywniejszego elementu
Opublikowano

calkiem mozliwe.. ja problem mialem zaraz po zakupieniu samochodu.. ktos nie umial przykrecic 2-ch gornych srob na moscie i przyspawal czesc mostu do belki .. most jest zeliwnmy i taki spaw dlugo nie wytrzyma.. ale patrzac na to z drugiej stony, letwiej byloby przykrecic 2 sruby niz kombinowac z wznocnieniami i spawniem. w konsekwencji spawania ten ktos przyspoawal wzmocnienie w zlym miejscu ktore nie bylo tak wytrzymale i urwalo sie ,,

wczoraj wyciagnalem caly most. wzmicnilem belke ( mocowania do mostu) , przykrecilem most tak jak powinien byc. na wale zadnego luzu, podpora nowka .... no i narazie jest OK

ale jestem ciekaw czy ta belka jest z tego auta i dlatego zalozylem ten temat :)

pozdrawiam

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
witka :D ja mam tds i mam belkę jak na 1 fotce :wink: pozdrawiam :D
jak by BÓG preferował przedni napęd to byśmy chodzili na rękach ;)
Opublikowano
a z ktorego roku masz auto ( najlepiej miesiac tez)

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano

dzieki wielkie

ja mam auto 1990 ale jak wpisze VIn na realoem to 11.1989 :)

no i tam jest belka ze zdj nr 2

a u siebie poskrecalem wszystko tak jak powinno i jezdzi jak powinno

i to mi sie podoba..

jeszcz raz wielkie dzieki za fatyge ;)

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl