Skocz do zawartości

czy to możliwe 1994/63tyś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja w ten przebieg nie wierze. Jeżeli auto ma 60 tys km nie powinno być z nim żadnych problemów. Skoro dygocze jak galaretka to ma znacznie więcej.

Moja e34 520 ma obecnie 265 tys km (oryginalne, ks serwisowa, badania TUV, faktury za przeglądy itp) i jej wnętrze wygląda jak nowe.

Kierownica nie ma najmniejszych przetarć, minimalnie zmatowiały od wsiadania jest kawałek skóry na podparciu lędźwiowym, reszta igła.

Śmieszy mnie gdy przeglądam na allagro beemki z fotelami wyglądającymi jak by były wyjęte z taksy....a w ogłoszeniu sprzedający dumnie pisze 150 tys przebiegu :duh: :norty:

fotki:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img157.imageshack.us/img157/1852/5jz5.jpg

http://img157.imageshack.us/img157/5579/iki2005jaco053ky5.jpg

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano

z tym przebiegiem to sciema na 100%

te alcantary wygladaja bardzo dobrze przy duzej ilosci km, sa takie lekko zamszowe, trwale i sie nie wycieraja

ja daje jej 170tysiecy minimum

ale to nie przekresla tego auta, wyglada dobrze

ale niech gosc nie sciemnia ze tam jest tak niski przebieg :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Ja mam 170tyś. i też mam sprawdzone, a siedzenie kierowcy mam wysiedziałe jak w taksówce :!:

Dlatego że poprzedni właściciel ważył ponad 110kg., a ja sam ponad 90kg.

Wiadomo że to są sporadyczne przypadki, ale u mnie po fotelu kierowcy widać jakieś 300tyś., a pasażer to max 100tyś :wink:

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dlatego że poprzedni właściciel ważył ponad 110kg., a ja sam ponad 90kg.

Wiadomo że to są sporadyczne przypadki, ale u mnie po fotelu kierowcy widać jakieś 300tyś., a pasażer to max 100tyś :wink:

Wiesz, jak tak liczyć to na tylnych siedzeniach u mnie może ktoś zrobił z 1kkm na moje 120kkm, a na pasażera może ze 20kkm. Po prostu ja sam jeżdze autem, sporadycznie żona jako pasażer. A co do tego przebiegu z pytania to :modlitwa: litości. Policzcie sobie ile to lat i ile ktoś by musiał robić miesięcznie km żeby przejechać tylko tyle. Oczywiście teoretycznie możliwe ale jakoś dziwnym trafem co drugie auto z allegro ma podobny przbieg albo podejrzanie mały bo nawet 130-150kkm na 10-12 letnie auto to mało, dużo za mało.

Opublikowano

Jak ktoś dojeżdża codziennie po 5km tam i z powrotem, to można sobie policzyć ile zrobi w n lat. Ja i ojciec Unem przez 10 lat zrobiliśmy 40k km - w tym co roku wyjazd na wakacje i codzienne do pracy, a później ja do liceum.

Polonez mojego dziadka w dniu sprzedaży miał 60k km - a rocznik 87" - też nie stał w garażu, tylko normalnie na codzień nim jeździł.

Natomiast co do stanu - ludzie w różnie szanują samochody (i w ogóle wszystko) - nawet mała różnica na codzień (chociażby w wadze kierowcy) daje ogromną różnicę w zużyciu po 10 latach. Wystarczy, że ktoś ma bardziej suche ręce i nie używa w zimie rękawiczek - i już kierownica będzie wyślizgana po kilku latach.

A już nie mówiąc o tym gdzie było najczęściej jeżdżone - autostrady, czy miejskie wertepy.

Samochód można zarżnąć po 50k km - już nie wspominając, że długie stanie bardziej szkodzi od jazdy...

Opublikowano
Polonez mojego dziadka w dniu sprzedaży miał 60k km - a rocznik 87

Ja rocznie tyle robię. Samochody o których piszesz to inna klasa i przeznaczenie.

Przebieg z ogłoszenia nie jest nawet śmieszny tylko żenujący. Kupuję dziś serię "5" za drobne 250tyś. Liczę utratę wartości, eksploatację, ubezpieczenia, mandaty itd. i robię nią 5km dziennie :duh: . Taksówka wyjdzie dużo taniej i jeszcze można jeździć w stanie wskazującym.

Oczywiście samochód może pochodzić od jakiegoś niemiaszka, któremu zapalenie płuc ze Stalingradu nie dało dożyć późnego wieku i zszedł rok po kupnie. Potem rodzina nie sprzedała, bo zapomnieli o samochodzie. Po kilkunastu latach ktoś sobie przypomniał i mamy w PL super okazję. Prawdopodobna historia nie?

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

U mnie w rodzinie byl Polonez, ktory po 4 latach mial przebieg 1700 km.

W srodku caly czas czuc bylo zapach plastikow tak, jak w samochodzie przed chwila odebranym z salonu.

Zgodnie z rachunkiem prawodopodobienstwa wszystko jest mozliwe, tylko niektore rzeczy sa bardzo malo prawdopodobne ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak ktoś dojeżdża codziennie po 5km tam i z powrotem, to można sobie policzyć ile zrobi w n lat. Ja i ojciec Unem przez 10 lat zrobiliśmy 40k km - w tym co roku wyjazd na wakacje i codzienne do pracy, a później ja do liceum.

Hyhyhy, pewnie. Co drugie auto zza granicy jeździ tylko w niedziele i pare km dziennie. Szczególnie te '3' i '5' z silnikami po 2,5 czy 3l w dodatku w dieslu. :dance: Dobra dajmy na luz, przypadki potwierdzające regułe zawsze się znajdą ale jak ktoś zna realia niemieckie to dobrze wie że tam do pracy robi się czesto po 100km w jedną strone bo to dla nich jak u nas wycieczka za miasto. :)

Opublikowano
I właśnie o to chodzi, że ten samochód może być właśnie takim wyjątkiem - choć stan techniczny nie jest idealny.
Opublikowano
Żeby to był wyjątek, to te auto byłoby juz kupione zanim dojechało do autokomisu :lol:
Opublikowano
Prawdopodobnie był wymieniany licznik, mógł się zepsuć wcześniej, spotkałem się już z takimi przypadkami. Na zachodzie tak robią, tyle że wtedy jest dołączony odpowiedni dokument, który może gdzieś po drodze do Polski zaginać ;-) .

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano

A tak poza tym, to ktoś chyba troche dłubał przy silniku, bo np na przewodzie

od zbiorniczka z płynem chłodniczym zdaje się być jakaś bezczelna metalowa opaska, która raczej powinna wyglądać trochę ładniej.

A skoro ktoś ją tam założył, to zdejmował zbiornicze, żeby dostać się do silnika, a ciekawe po co przy takim przebiegu, bo do wymiany oleju to nie bardzo jest potrzebne.