Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
OK koledzy pytanko i prosze o szybka odpowiedz jak ktos wie. Kupuje samochod w niemieckim komisie i spisuje umowe z komisem - niemiecka umowe. Auto jest z wloch mam wloskie papiery i niemiecka umowe czy wszystko pzejdzie w urzedach ??? Czy lepiej przepisac umowe na wloskiego wlasciciela ??
Opublikowano

ostatnio mój znajomy kupił auto w Szwajcarii zarejestrowane w Niemczech.W Szwajcarii na polizei sprawdził wszystko było ok wjechał do Niemiec auto okazało sie kradzione i zabrali

Pozdrawiam

Opublikowano
no ja ogolnie auta z Włoch bym nie kupił dlatego iż krąży opinia że Włosi to "brudasy" i nie dbają o samochody... a i jeszcze auto z włoch to w 90% duzy przebieg (niekoniecznie zakatowany) zrobiony po autostradach. No i standartem auta z Włoch jest auto + jeden kluczyk. Rzadko jakis komplecik w sensie ksiazka serwisowa i wiecej kluczy - tak mi mowil znajomy ktory sciaga auta.
Opublikowano
no ja ogolnie auta z Włoch bym nie kupił dlatego iż krąży opinia że Włosi to "brudasy" i nie dbają o samochody... a i jeszcze auto z włoch to w 90% duzy przebieg (niekoniecznie zakatowany) zrobiony po autostradach. No i standartem auta z Włoch jest auto + jeden kluczyk. Rzadko jakis komplecik w sensie ksiazka serwisowa i wiecej kluczy - tak mi mowil znajomy ktory sciaga auta.

Głupoty Ci mówił.

Nie ma reguły. Oczywiście dużo aut ma drobne otarcia itp., bo wiadomo jak południowcy parkują. Brudasy to są raczej Francuzi :wink:

Włosi ogólnie kochają auta, zwłaszcza jak kupujesz jakiś rzadszy model, masz szansę odkupić od znawcy. Tyle ile dopieszczonych zabytków /choćby Fiatów 500 :P / jeździ we Włoszech nie jeździ chyba nigdzie. Na pewno średnie przebiegi mają niższe niż auta z Niemiec /podaję za niemieckim AutoBildem - 3/4 w Rzeszy jest kręcona/. Największa zaleta /nie walonych/ aut z Włoch - zero rdzy nawet w 30letnich egzemplarzach - tam nie ma zimy.

ps. moje auto jest z Włoch - 4 oryginalne kluczyki /a miało 2 właścicieli/.

pzd.

Opublikowano

to prawda co pisze efendi, do tego dochodzą na 99%porysowane zderzaki i jakieś wgniotki

co do wielkich przebiegów, to raczej nie ma różnic, trafiają się auta z małym przebiegiem, trafiają się z dużym...

Opublikowano
Aj zescie sie rozpisali nie na temat. Niepotrzebuje opini co do aut z wloch bo i w rosji sie moze cos dobrego uchowac. Chodzilo mi o to czy przepisywac umowe na wloskiego wlasciciela czy zostawic z komisem ???
Opublikowano
ja bym olał komis i napisał umowe zakupu bezposredniego czyli od włocha w tym przypadku. jezeli kupujesz auto ze szwajcari -włoch - francji w niemczech to musisz miec karte transportowa tego samochodu - przynajmniej w mojej miejscowosci tak wymagaja . co do aut z włoch to napewno sa lepsze niz z francji i od niemieckiego turasa . oczywisice tez mozna trafic na wrzoda - jak wszedzie.
jak ja kocham m-powery !!
Opublikowano

ja raz mialem okazje kupic BMW 530d tez sciagniete z niemiec ale wloskie !

gosc zalatwil wszystkie papiery i poszlo gładko.

miałbym komplet tylko sie udac do WK ale nie kupilem go bo mial byc igłą a byl caly obity z kamieni i peknieta szyba a niechcial spuscic z ceny.

Wiec chyba idzie skoro ten sobie poradzil .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
Aj zescie sie rozpisali nie na temat. Niepotrzebuje opini co do aut z wloch bo i w rosji sie moze cos dobrego uchowac. Chodzilo mi o to czy przepisywac umowe na wloskiego wlasciciela czy zostawic z komisem ???

U mnie w Zamościu nie stanowi to problemu i myślę, że w większości wydziałów komunikacji też nie. Najlepiej zrobisz jak zapytasz się w WK w którym będziesz rejestrowała auto.

kiedyś

E32 730

E36 318