Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. w mojej 7-meczce poznikaly mi piksele pod zegarami tak, ze czasami nie wiem jaki komunikat mi wyswietla. Czasami jest nawet znosnie. tak czy inaczej chcialbym to zrobic, ale nie wiem jak :oops:
Opublikowano

Witam! Też chciałbym pobrać tę instrukcję lecz niemam uprawnień do przeglądania linku który podałeś!

Proszę o pomoc.

:cry:

• 2 lata później...
Opublikowano
Panowie też mam ten problem ale instrukcja po przeczytaniu raz dwa wybiła mi z głowy jakąkolwiek naprawę. Koleżka który problem usunął to niezły magik. Gra nie warta świeczki.
Czy ktoś zamawiał BMW?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ja robiłem tą metodą sam zegary i wygląda to tak naprawiłem wyświetlacz a zepsułem zegary .Uważam że nawet jak komuś się uda zdjąć skazówki to i tak jak je zamontuje to i tak już nie bedzie to samo.aby wyświetlacz wyświetlał wszystkie piksele wystarczy podłożyć coś pod pasek gumowy w miejscu gdzie dociska taśme po to aby zwiększyć nacisk i to na tyle.Nie trzeba nawet demontować skazówek i cyferblatu wystarczy wywiercić trzy otwory w blacie aby odkręcić wyświetlacz wpadłem na to dopiero po zdemontowaniu skazówek i całej reszty.wydaje mi się że robota nie jest skomplikowana trochę delikatna ale dla chcącego nic trudnego.
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie - po rozbiereniu jestem prawie pewne ze pojawi sie problem niepoprawnych wskazan niektórych wskaźników.

Lepiej kupić drugi licznik...

Edytowane przez mbbrzoza
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Panowie wejdzcie sobie na allegro liczniki zegary i wpiszcie elaster do bmw albo pixele jedna firma sie tym zajmuje .

Problem zniknie raz na zawsze koszt naprawy 100 zł

oczywiscie jest to koszt tej tasmy (elastra) a robote robisz sam przyslą wam dokładną instrukcie trzy godzinki roboty i po kłopocie

Żadne nakłuwanie przesówanie tasmy i td to pomaga na chwile a wymiana pomaga na zawsze.

Pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano
podepne sie pod temat licznika-mam padnięte pixele,myślałem aby kupic licznik od takiej samej wersji,mam e38 725tds,96r automat ,numer licznika 8369051 HW 07/SW 12 ,bus-IX 07 ,to jest przed lift z doczepianym modułem licznika. Czy jak kupie licznik z takim oznaczeniem będzie to działać bez problemów,czy dane vin i km przechodzą jak doczepie swoj moduł,nie będzie się palić kropka o niezgodności danych?,ASC i dane OBC będzie popranie działało .Moze ma ktos taki licznik z okolic wawy do sprzedania?
Opublikowano
Miałem tez problem z pixelami w liczniku , zamówiłem 5 tasiemek wrazie jakby coś poszło nie tak, ale sie udało za pierwszym podejściem i zostały mi 4 taśmy na zaś :D , trzeba tylko dobrać się ostrożnie do śrubek ukrytych pod tarczami , nie ściągałem wskazówek , zajeło mi to godzinkę i śmiga .Ktoś kto ma trochę zdolności manualnych i dobry wzrok do naklejenia nowej taśmy na wyświetlacz to spokojnie sobie poradzi ale trzeba troche powiercić pod tarczami które można odgiąć , nie widać że było coś robione wskazania prawidłowe takie jak były śladu nie ma
Opublikowano
podepne sie pod temat licznika-mam padnięte pixele,myślałem aby kupic licznik od takiej samej wersji,mam e38 725tds,96r automat ,numer licznika 8369051 HW 07/SW 12 ,bus-IX 07 ,to jest przed lift z doczepianym modułem licznika. Czy jak kupie licznik z takim oznaczeniem będzie to działać bez problemów,czy dane vin i km przechodzą jak doczepie swoj moduł,nie będzie się palić kropka o niezgodności danych?,ASC i dane OBC będzie popranie działało .Moze ma ktos taki licznik z okolic wawy do sprzedania?

jak licznik pasuje po wtyczkach to powinno wszysto dzialać vin, przebieg itp. zostanie po staremu , ale jak chcesz kupić licznik to może pobaw sie starym taśma kosztuje ze 20 zlotych

Opublikowano
nie bede juz dobieral sie do tasmy,probowalem i uszkodzilem juz jedna sprezynke przy wskazowce,narazie wskazowka ta dziala,wiec nie ruszam.Przekładam ktos licznik?
  • 10 miesięcy temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
a znalazłby się ktoś ze śląska kto by sobie poradził z wymianą taśmy i naprawy pixeli? W Żorach jest firma która to robi w ciągu godziny 350 zł i 2 lata gwarancji