Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co muszę zrobić, żeby mnie nie znosiło na prawo gdy wyprostuje kierownić i ją puszczę? Przy jezdzie prosto kierownicę muszę mieć przekręconą leciutko w lewo i to mnie właśnie wkurza.

Proszę o pomoc.

Opublikowano
podłącze sie pod temat: zmieniłem ostatnio koła z zimówek na stalówach na letnie na aluskach i jestem załamany: tak mnie nosi po koleinach że szok. i też sciąga na prawo, zbieznośc ustawiałem, pojade wyważyć koła- ale obawiam sie że mam opony do wymiany- kupowałem rok temu używane firestony....
Opublikowano
Zacznij od sprawdzenia ciśnienia w oponach. Jeśli to nie pomoże to sprawdź czy masz dobrze wyważone kółka - jak podpowiadają koledzy. Jeśli nadal będzie źle to śmigaj na geometrię.
Opublikowano

wszystkich ciagnie w prawo... mam nadzieje, ze nie stwierdzacie tego jadac po w wiekszosci profilowanych ulicach, drogach itp...

jak fele sa nie wywazone (dotyczy przodu) to jest chyba bicie przy troche wiekszej predkosci...

faktycznie sciagac moze z faktu, iz jest rozne cisnienie w balonach - warunek: na sama os?

jak sie myle to poprawiajcie...

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44383&start=15

BMW Repozytorium - poszukiwani ludzie do prowadzenia sajtu z hostingiem. => PW

--

Staram sie pomoc...

...reklamacje tylko za okazaniem paragonu z pieczatka :)

Opublikowano

przyczyny mogą być rózne:

-zbieżność

-ścięte opony

- ciśnienie w oponach

Ja mam na lato 17" z dosyć naciągnietymi oponami na szerokie felgi , przez co profil jest bardzo niski , na koleinach nosi niemiłosiernie , ale na równej drodze idzie idealnie prosto jak strzała i tak ma być bez względu jakie są szerokie kapcie itp

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

jesli zciaga to przede wszytkim polecam sprawdzic cisnienie w lewym i prawym kole aby bylo identyczne czasem rozni sie troszke ze na oko nie widac i juz czuc, jesli to nie pomoze to najprawdopodobniej zbieznosc jest nie tak jak trzeba.

Jesli ktores kolo jest nie wywazono to zazwyczaj czyc drgania na kierownicy. Kiedys tak mialem jak odwazniki mi spadly z kola, niby OK ale przy predkosci ok 140 zaczynala drgac kierownica, im szybciej jechalem tym drgania byly bardziej odczuwalne.

Oczywiscie sciaganie - moze to byc rowniez wina opon...

Płyń pod prąd, z prądem płyną same śmieci...