Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moja ma 240 E36 318 TDS 97/98 rok

ależ wszyscy ostro jeżdżą hmm, uważam iż na polskich "autostradach to 200 to już prędkość dość poważna choć A2 nie jest taka zła "

ja jechałem swoim tds ok 195 km/h i to chyba max dla Touringa z tym silnikiem

A panowie jak się już bujacie tak szybko >220 to radze sprawdzić indeks prędkości oponek bo można nieźle skończyć żywota :)

Widziałem ostatnio autko po wystrzale opony, no może to co po nim zostało :(

pozdro TOmek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
Moja 1.8 is coupe z 92 roku ma wyskalowane 260km/h a leciałem nia 225 i to juz chyba max

oj cos mi sie nie chce wierzyc,kiedys scigalem sie z is i mimo 10 koni odczuwa sie roznice w przyspieszeniu,a szczegolnie widac to na 5 biegu

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

Opublikowano
Moja 1.8 is coupe z 92 roku ma wyskalowane 260km/h a leciałem nia 225 i to juz chyba max

oj cos mi sie nie chce wierzyc,kiedys scigalem sie z is i mimo 10 koni odczuwa sie roznice w przyspieszeniu,a szczegolnie widac to na 5 biegu

nie rozumiem w co nie możesz uwierzyc???
Opublikowano

nie rozumiem w co nie możesz uwierzyc???

. . .,ze leciales 225 is-kiem,ale moze to i prawda,pozdrawiam

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

Opublikowano
mam 260 na blacie i jezdzi max niecale 220 czyli tyle ile bozia przykazala :8) raz udalo mi sie ja do ponad 230 rozbujac :)
Opublikowano

. . .,ze leciales 225 is-kiem,ale moze to i prawda,pozdrawiam

wujas to najszczersza prawda z 4 osobami na pokładzie lecieliśmy 220 a sam 225 i juz nie przyspieszała... POZDRAWIAM

Opublikowano
Moja e36 1,8iS 92r. ma 260km/h a brata e30 1,6i z 89r. ma 240km/h (teraz już z obrotomierzem :)). Szczerze to jechałem moją max około 150, więcej się narazie boję bo fura jest nie dawno w moich rękach no i jest zima i wogóle. Zresztą więcej mi nie trzeba. Nie trzeba od razu zjadać całej czekolady :) bo może nam zaszkodzić ;). Pozdro.
Opublikowano
260 km/h w 325 jest jak najbardziej mozliwe wystarczy zdjecie organicznika obrotow i bedzie 260 przy jakis 7500~8000 obrotow ale czy to nie zal silnika ?

ja swoja lecialelem 235 licznikowe sadze ze jeszcze do 240km/h licznikowych bym doszedl i zadzialo odciecie , ale to predkosc licznikowa a nie rzeczywista

sprawdzone da się tyle pojechać 325 coupe 24v trasa na radom.260km/h

Opublikowano
moje 320i coupe zamyka 225km/h i odcina na piątym biegu podejrzewam że gdybym założył dyfer od 328l to napewno pojechała by szybciej! P.S żadnych sterydów! :twisted2:
Opublikowano

u mnie 220 na blacie pojedzie jakies 212 licznikowe na 205/60/15.

Co do IS to kumpel wycisnął 230 z ISa jednak nalezy pamietac ze mała roznica w wielkosci koła moze zrobić pewną róznice przy takich predkosciach takze w 230 licznikowe w IS jestem w stanie uwierzyc u kogos innego moze to byc 225 lub mniej. Zalezy od kółek. :mrgreen:

Opublikowano

ja mam w mojej 320 260 a więcej niż 220 nie leciałem jeszcze :)

Tak jak pisze wiele osób czerwono się robi :) ale kiedyś sprobuję:)

Ktoś tam pisał ze bmw nie zamykają liczników.

525 TDS z 96 roku bez problemów zamykał. strzałka kładła mi się na 240 a czuć było że jeszcze delikatnie się rozpędza autko :)

Pozdrawiam

Opublikowano
wnosek taki ze bemki raczej szafy nie zamykają:)
Bo sa na zamkniecie licznika za ciężkie :D niestety masa to ich pieta achillesowa
Opublikowano

dobra koledzy drodzy :P

widze ze licznik mam ok

i teraz poszukuje elektronika z prawdziwego zdarzenia (tylko nie piszcie o serwisie bo jak wroclaw podal cene to odwidzial mi sie serwis)

chodzi mi o zegary mianowicie wszystko dziala oprocz ekonomizera i predkosciomierza

dodam ze wymienialem juz zegary i czujnik w moscie

po wymianie zegarow zrobilem restart DME i nic nie pomoglo

(a moze po wymianie czujnika tez powinienem?)

znacie moze kogos naprawde dobrego z okolic dolnegoslaska??

bo u tych "elektronikow" co juz bylem to oni nie maja o tym zielonego pojecia

pozdrawiam

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000