Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam !!! Chciałabym obnizyć moje BMW o jakieś 2 góra 3 cm jak to zrobić?? Czy jak kupie np nowe nie sportowe amoryzatory np bilsteina to moge do nich włożyć sportowe sprężyny?? czy trzeba sportowe i amory i sprężyny... tylko jeszcze każde sprężyny obniżają auto o jakieś 4 -6 cm a to dla mnie zadużo...:/ Prosze o pomoc i rady :lol: :modlitwa:
Opublikowano

Proponuje nawrzucać do auta kilka cegłówek hehe :lol: nie no żartuje na allegro jak poszukasz to można kupic zawiechę z możliwością regulacji ta akurat jest droga no ale na pewno gdzieś można trafi coś tańszego mniejsza o to w każdym bądź razie jest możliwośc regulacji oto link: http://allegro.pl/item168319323_zawieszenie_gwintowane_supersport_bmw_e36_nowe_.html

No albo brzeszczot i poucinać o pare centów zawsze to taniej

Opublikowano
Witam !!! Chciałabym obnizyć moje BMW o jakieś 2 góra 3 cm jak to zrobić??

Witam, a czy bardzo potrzebujesz(pragniesz) obniżyć auto i w jakim celu? Na tor ,czy na ulicę (dla wyglądu?) bo jak to pierwsze to ma sens, a to drugie ..bez sens..zwłaszcza na naszych dróżkach.. :)

Pozdrawiam

Opublikowano

do seryjnych amortyzatorow ktore masz w beemce spokojnie mozesz zalozyc sprezyny obnizajace o 30/20 mm. nie musisz przeciez kupowac od razu obnizajacych 60/40.

pomysl fiemana z nizsza opona tez jest :cool2:

Opublikowano
Zgodzę się że opony z niższym profilem są ok ale pod warunkiem że opony są w wiekszym rozmiarze a tym samym felga bo bez sensu jest na 15" zakładać niższy profil opony bo to nic nie da. Ja mam fele 17" i profil opony 45 i też myśle o założeniu sprężyn i obiżeniu auta o jakieś 40/30 mm.
Opublikowano
Kup opony o niszym profilu. Wtedy nie zepsujesz wyglądu autka.

Stary czy ty wiesz co piszesz :?: :duh:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
fieman1:

Kup opony o niszym profilu. Wtedy nie zepsujesz wyglądu autka.

:shock: :duh:

Napewno nie zepsujesz wygladu auta a wręcz przeciwnie napewno każdy się bedzie za taką furą oglądał :jawdrop: z politowaniem dla właściciela :D

Opublikowano
do e36 ogolnie 15" to porazka.jak juz sie mysli o lekkim obnizeniu powinno sie pomyslec tez o 16" lub 17" i oczywiscie z niskim profilem a nie jakims balonem :lol: i moze o to chodzilo fiemanowi aby nie pchac balona na 16" o profilu 55/60 do obnizonej furki .
Opublikowano
Witam !!! Chciałabym obnizyć moje BMW o jakieś 2 góra 3 cm jak to zrobić?? Czy jak kupie np nowe nie sportowe amoryzatory np bilsteina to moge do nich włożyć sportowe sprężyny?? czy trzeba sportowe i amory i sprężyny... tylko jeszcze każde sprężyny obniżają auto o jakieś 4 -6 cm a to dla mnie zadużo...:/ Prosze o pomoc i rady :lol: :modlitwa:

Najtaniej byłoby wymienić same sprężyny na obniżące, nawet mam takie do opchnięcia tyle że do E46, ewentualnie można zmniejszyć średnice koła, np. przez założenie opony o niższym profilu: przykłąd: masz opony 205/60R15 zakładasz 205/50R15 średnica koła mniejsza o 41 mm, co daje tak +- 2 cm niższe autko, tyle że wtedy zamiast 100 km/h będziesz miała 93 km/h :-).

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano

ewentualnie można zmniejszyć średnice koła, np. przez założenie opony o niższym profilu: przykłąd: masz opony 205/60R15 zakładasz 205/50R15 średnica koła mniejsza o 41 mm, co daje tak +- 2 cm niższe autko, tyle że wtedy zamiast 100 km/h będziesz miała 93 km/h :-).

to jest największe buractwo wg mnie jakie można zroibić :mad2: , przecież jak sie zmniejszy profil opony to to zmniejszy sie srednica koła ale za to powiększy sie przestrzeń między błotnikiem a oponą , samochód będize wyglądać jak ENDURO :!: nie mówiąc już o przekłąmaniach licznika itp porażka...

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Ryniu napisał:

można zmniejszyć średnice koła, np. przez założenie opony o niższym profilu: przykłąd: masz opony 205/60R15 zakładasz 205/50R15 średnica koła mniejsza o 41 mm, co daje tak +- 2 cm niższe autko, tyle że wtedy zamiast 100 km/h będziesz miała 93 km/h

a może wspawasz kółka z fiata 126p to jeszcze bardziej obniżysz auto :twisted2: tylko zastanawiam sie po co jeszcze większą wioche robić :duh:

Opublikowano
tak tak, tyle że tutaj chodzi o tani, szybki i bezpieczny sposób na obniżenie auta, nie każdego stać na gwintowane zawieszenie za 3000 tys. zł ...

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano

ja zainwestowałem w spręzyny H&R koloru czerwonego które fajnie obniżyły mi Betę o tyle że nie musiałem zmieniać amorów na sporty ( czyli o niższym skoku) przez co zaoszczędziłem.

autko fajnie wyglada,nie wiesza się na garbach a oponki ładnie zgrywają się z błotnikami.

Opublikowano
najlepiej to poprostu wymienić sprężyny na sportowe i tym samym obniżyć auto o jakieś 40/30 mm więc niekoniecznie musisz wymienić odrazu całe zawieszenie. tańszego rozwiązania nie znajdziesz nie psując wyglądu auta a wręcz go poprawiając przynajmniej tak mi sie wydaje...
Opublikowano
No tak..pomysły dobre ale dziewczynie będzie jednak niewygodnie jeżdząc tylko po ulicach. Jak jestem w błędzie to "proszę o skruchę" :8)
Opublikowano
No tak..pomysły dobre ale dziewczynie będzie jednak niewygodnie jeżdząc tylko po ulicach. Jak jestem w błędzie to "proszę o skruchę" :8)

Hehehe masz racje, w ogóle w Polsce będzie jej niewygodnie jeździć, dlatego zmieniłem czerwone twarde obniżające sprężyny na standardowe. Teraz nawet do garażu mogę wjechać bez przycierania zderzaka...

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano
polecam obnizenie -40/-30 i wyjdzie napewno taniej niz wymiana 4 opn o nizszym profilu Jej raczej chodzi zeby obnizyc szczeline miedzy opona a blotnikiem a nie miedzy jezdnia a progiem. Nie polecam takiego wiejskiego czegos zeby zmieniac opony. :mad2: -40/-30 bez zmiany amorow wystarczy. Takie sprezyny mozna dostac za 300-400zl.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Teraz nawet do garażu mogę wjechać bez przycierania zderzaka...

Yo!! to prawie jak "topgir" :lol: ...no był taki jeden odcinek.....kojarzycie towarzysze? :8) Co wyjeżdzali z bramy(we Francji) "takimi nisko zawieszonymi sportówkami" :duh: Uhh..

Pozdróweczko.

Opublikowano
Witam dolaczam sie do tematu...na poczatek chcialem obnizyc tylko przod poniewaz jakos tak jest w e36 ze przod zawsze jest wyzej niz tyl;| prosze o porade czy do seryjnego zawieszenia seryjnych amorkow mozna zalozyc najnizsze sprezyny? tz te 60/40 jezeli dobrze pisze
Opublikowano

Ja sie podpinam!

Do 17" felg bedzie potrzeba ciut obnizyc autko. 60/40 to przesada a juz na pewno nie do seryjnych amorkow. Gdyby tak zalozyc sprezyny od M-technic? Jakie one maja obnizenie w stosunku do wersji 318ti?

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano

Witam.

Moim zdaniem do e36 najbardziej pasuje obnizenie 60/40, mialem takie sprezyny H&R na seryjnym amortyzatorze i nie bylo problemow, ale jednak to nie to samo jak sie doda twarde amortyzatory.

Jesli chcesz obnizyc delikanie do 40mm wystarczy zmienic sprezyny.

Pomysl z mniejszym profilem opony jest beznadziejny bo zwieksza sie przeswit miedzy kolem a nadkolem, wtedy samochod nie ma totalnie wygladu.

A co do naszych polskich dróg, zalezy od przyzwyczajenia, aktualnie mam ekstremalnie obnizone e30 [krótkie amortyatory KONI+springi H&R], blacha pod miską i nie mam zadnych problemow, czasem troche iskry sie posypia.

Co do sprezyn M-Technic to nie wiem czy beda pasowac, bo ostatnio cos majstrowalem i springi M-technic nie chcialy mi pasowac do amortyzatorow Koni, ale moze albo trafilem na taki przypadek, albo to tylko w e30.

Pozdrawiam.

Opublikowano
a czy stanie sie cos jak na seryjne amortyzatory przednie wrzuce sprezyny 60 bo i tak chyba innych nie ma:( przynajmniej na allegro a nie stac mnie narazie na kupno amorkow :cry2: doradzcie cos