Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na pulpicie Koło zielonych klocków sygnalizujących czas do serwisu zapaliła mi się kontrolka na kolor żółty symbol zegarka .gaśnie po chwili .co to znaczy?
Pozdrawiam aris
Opublikowano
zolta kontrolka plus zegarek = wymiana plynu hamulcowego,pozdrawiam

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

Opublikowano

SLuchajcie co to wkoncu znaczy!!????? Bo jedni mowia plyn ham. a inni roczny przeglad!! Ja mam dwa klocki inspekcji a swiecisie ten zegarek!! Zrobmy glosowanie kto jest za plynem Hamulcowym A kto za przegladem rocznym!!

Help

BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano

Pali mi się to samo: Symbol Zegarka i napis INSPECTION

odrazu koryguje do zmiany oleju mam jeszcze 2 zielone

z tego co wiem to porostu kontrolka od przeglądu do tego świeci się napis INSPECTION więc po prostu chodzi o przegląd co roczny, zgasisz ją za rok znowu to samo

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano
Witam te zielone gasną po kolei w miare przejechanych kilometrów im wiecej jedziemy tym szybciej gasna ,a ten zegar zapala ię czasowo u mnie raz na rok. a płyn hamulcowy zdaje mi się że wymienia go się co 3 lata. Poz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Inspekcja "zegarkowa" to wg BMW przegląd (są dwa rodzaje na przemian: Inspection I - mały i Inspection II - duży). Jednak w naszych warunkach ogranicza się do wymiany płynu hamulcowego (i chłodzącego). Możesz poczekać, aż skończy się "czas olejowy" i zrobić obie rzeczy na raz. Te wskaźniki są niezależne. "Zegarek" włącza się co dwa lata.
Kai
Opublikowano
o ile pamiętam to chyba do 30sekund trzeba przytrzymać aby zresetować Zegarek (inspection) coprawda najpierw zresetuje inspekcje oleju prawda?
http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

wlasnie jak skasowac ten nieszczesny zegarek???

ma ktos pomysl??

olej idzie bez problemu a zegarek niechce

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
  • 1 rok później...
Opublikowano
o ile pamiętam to chyba do 30sekund trzeba przytrzymać aby zresetować Zegarek (inspection) coprawda najpierw zresetuje inspekcje oleju prawda?
l

Jeśli potrzymasz zwarte piny dłużej to zgaśnie zegarek.

Opublikowano
to co powiecie na to że mi sie kontrolka świeci od zużycia klocków i przy odpalaniu wyświetla mi sie ten zegarek ale po paru s gaśnie?? a klocki nie gasną???? czujniki nowe klocki prawie nowe... jak to sie kasuje bo kluczykiem próbowałem i nic
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
mi tez palil sie zegarek razem z czerwonymi kontrolkami!!!! z opisu instrukcji wynikalo jasno ze zegarek to czas wymiany plynu hamulcowego!!! normalne kasowanie kontrolek inspekcji skasowalo zegarek!! opisana metoda z forum 2*13 sekund pin 7+ masa(przy zamknietych szybach i drzwiach E39)
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.