Skocz do zawartości

coś mi buczy po wyłączeniu silnika w -nagrzewnicy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
... piszesz że w nagrzewnicy - jak długo to buczy ? jak chwilę po wyłączeniu zapłonu a masz klimę to silniczki zamykają sie klapki nawiewów ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
witam

Jak wyłącze silnik to dochodzą mnie jakieś dziwne odgłosy buczenia

Coto może być?

help

Jesli masz klime to pobuczy dluzsza chwile (2-3 min) po wylaczeniu stacyjki i przestaje.

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano

po wyłączeniu silnika może czasem przestawiać elektrozawory przy nagrzewnicy (dźwięk jak drukowanie strony - trwa to do 5-15sek)

jeżeli chodzi ci o takie cichutkie "buczenie" przez 5-15 minut po wyłączeniu silnika jest to wentylatorek w panelu klimatyzacji (do zaciągania powietrza z samochodu poprzez otwór z termometrem)

oba dzwięki są jak najbardziej normalne i nie masz się czym przejmować

www.turboBMW.pl
Opublikowano
Pisze wyżej że ciągnie przez otwór z termometrem - czyli żeby zmierzyć temp. we wnętrzu auta. Ale dlaczego mierzy jeszcze po wyłączeniu silnika tego nie wiem, może komputer zbiera jakieś informacje?
www.turboBMW.pl
Opublikowano
to jest wentylatorek (czujnik) klimy. Zaciąga powietrze przez około 15-20 minut. To jest naturalne przy samochodzie z klimą. Nie pytaj mnie po co ale tak musi być. Wyczytałem to z forum.