Skocz do zawartości

Zerwana sruba od odpowietrzenia Czy jest sposob ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zerwalem, a dokladnie wyrobilem glowke sruby.. Jako ze jest chyba aluminiowa nie bylo to ciezkie..

Szukam sposobu na odpowietrzenie, bez odkrecania tej sruby przy kolektorze..? Moze ktos zna i chcialby sie podzielic spobem, spostrzezeniami?

Opublikowano
jesli znasz jakiegoś hydraulika to odkręci bez problemów kluczem do rur jest ostry i wbija się przeciesz w materiał jak nie urwie to odkręci na 100% .
Opublikowano

Ja miałęm ten sam problem u siebie, było troche roboty ale śrubr jeszcze wykorzystałem.

Dospawaj migomatem nakrętke do tej wyrobionej i odkręć, potem usuń tą utartą główke śruby i dospawaj jakąś pożądną nakrętke, pożądnie i bedzie git.

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
Dospawaj migomatem nakrętke do tej wyrobionej i odkręć, potem usuń tą utartą główke śruby i dospawaj jakąś pożądną nakrętke, pożądnie i bedzie git.

Jak ma do aluminiowej śruby przyspawać cokolwiek migomatem? Poza tym po co z młotkiem na muchę.

Są specjalne wykręcacze do okręconych śrub, kup za grosze odpowiedni rozmiar lub podjedź do pierwszego z brzegu warsztatu, żeby puknął, a śruba sama wyjdzie.

pzdr

http://img484.imageshack.us/img484/852/logo04cq1.jpg

BMW E39 525 TDS, BMW E10 2002' 1972

Ducati 900 Monster, KTM 520 EXC Racing

Opublikowano

nadetnij śrubę i dobierz śrubokręt na początku lekko stuknij w nią przez drewno albo co innego tylko nie metalem

próbuj delikatnie i nie przesadż z rowkiem bo, może peknąc na dwie cześci

a jak nie pomoże szukaj dobrego klucza

Opublikowano
powiem tak miałem taki problem i powalczyłem pare godzin wiec pierwsze co spróbuj rozwierc lekko i wkręc gwintownik który ma lewy gwint i spróbuj wykręcic jeśli nie pójdzie (u mnie przynajmniej nie poszło bo zależy to jak trzyma odpowietrznik )ale jest jeszcze inne podejście jeśli nie pójdzie to wez rozwierc i kup wiekszej średnicy odpowietrznik nagwintuj i wkręc i wszysko gotowe :P tylko przy rozwiercaniu nie możesz do samego końca wiercic bo czubek odpowietrznika musisz zostawic i mocno wcisnąc pedał hamulca żeby wyskoczył aby nie naruszyc komory.. troche zabawy jest ale masz robote zrobioną profesjonalnie...:):):) powodzenia życzę......