Skocz do zawartości

Zerwana sruba od odpowietrzenia Czy jest sposob ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zerwalem, a dokladnie wyrobilem glowke sruby.. Jako ze jest chyba aluminiowa nie bylo to ciezkie..

Szukam sposobu na odpowietrzenie, bez odkrecania tej sruby przy kolektorze..? Moze ktos zna i chcialby sie podzielic spobem, spostrzezeniami?

Opublikowano
Witam podjedz do dobrego warsztatu tam mają takie klucze żeby to odkręcić.
Opublikowano
jesli znasz jakiegoś hydraulika to odkręci bez problemów kluczem do rur jest ostry i wbija się przeciesz w materiał jak nie urwie to odkręci na 100% .
Opublikowano

Ja miałęm ten sam problem u siebie, było troche roboty ale śrubr jeszcze wykorzystałem.

Dospawaj migomatem nakrętke do tej wyrobionej i odkręć, potem usuń tą utartą główke śruby i dospawaj jakąś pożądną nakrętke, pożądnie i bedzie git.

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
  • Autor
No tak tyle ze musze miec migomat... Myslalem o jakism sposobie na odpowietrzenie bez odkrecania..
Opublikowano
Wywierć dziur w bloku :wink:
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
Dospawaj migomatem nakrętke do tej wyrobionej i odkręć, potem usuń tą utartą główke śruby i dospawaj jakąś pożądną nakrętke, pożądnie i bedzie git.

Jak ma do aluminiowej śruby przyspawać cokolwiek migomatem? Poza tym po co z młotkiem na muchę.

Są specjalne wykręcacze do okręconych śrub, kup za grosze odpowiedni rozmiar lub podjedź do pierwszego z brzegu warsztatu, żeby puknął, a śruba sama wyjdzie.

pzdr

http://img484.imageshack.us/img484/852/logo04cq1.jpg

BMW E39 525 TDS, BMW E10 2002' 1972

Ducati 900 Monster, KTM 520 EXC Racing

Opublikowano

nadetnij śrubę i dobierz śrubokręt na początku lekko stuknij w nią przez drewno albo co innego tylko nie metalem

próbuj delikatnie i nie przesadż z rowkiem bo, może peknąc na dwie cześci

a jak nie pomoże szukaj dobrego klucza

Opublikowano
powiem tak miałem taki problem i powalczyłem pare godzin wiec pierwsze co spróbuj rozwierc lekko i wkręc gwintownik który ma lewy gwint i spróbuj wykręcic jeśli nie pójdzie (u mnie przynajmniej nie poszło bo zależy to jak trzyma odpowietrznik )ale jest jeszcze inne podejście jeśli nie pójdzie to wez rozwierc i kup wiekszej średnicy odpowietrznik nagwintuj i wkręc i wszysko gotowe :P tylko przy rozwiercaniu nie możesz do samego końca wiercic bo czubek odpowietrznika musisz zostawic i mocno wcisnąc pedał hamulca żeby wyskoczył aby nie naruszyc komory.. troche zabawy jest ale masz robote zrobioną profesjonalnie...:):):) powodzenia życzę......