Skocz do zawartości

ubywa wody mala ilosc wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc Kolego a sprawdzales czy nie wycieka Ci plyn przez nagrzewnice? Ja mialem taki przypadek w E 34. Ciagle ybywal plyn i nie moglem zlokalizowac usterki. Nie wiem dokladnie jak jest w E 39 ale opwinno byc podobnie, dlatego sprawdz czy nie masz wilgotnych wykladzin pod dywanikami u pasazera i kierowcy. Jesli bedzie tam wilgoc to moze delikatnie przepuszcza Ci nagrzewnica. Kolejnym tego objawem moze byc parowanie szyb. Pozdrawiam i zycze szybkiego usuniecia usterki.
Opublikowano
  • Autor
pod dywanikami sucho.a wody ubywa ale minimalnie.moze byc tak,ze jest zla mieszanka w systemie chlodzenia.za duzo wody,a za malo plynu i woda wyparowuje ?
Opublikowano
Wiesz co nie mam pojecia. Ale dla pewnosci wez zalej sobie układ nowym płynem ale nie mieszaj już koncentratu z wodą, tylko wlej płyn. Dla całkowitej pewności zobacz jeszcze czy okolice tunelu środkowego nie są mokre bo tam nagrzewnica może puszczać wodę.
Opublikowano
  • Autor
wlasnie tak stary zrobie.plyn mnie wyjdzie 10 funta,a zmiana uszczelki 700,to troche duzo.chcialem w kwietniu jechac do Polski,ale nie chce ryzykowac ,gdzis sie spierdzieli po drodze.wleje plyn ,odpowietrze,zrobie trase nad morze.to jakie 140 mil i jak nie ubedzie to jest git.a jak nie to znowu myslenice :duh: :mad2: :mad2: :duh:
Opublikowano
Ja już dostaje obłędu , znowu mi sie zagrzał z tym że płyn jest ale ogrzewanie na full i zimne powietrze leci , pewnie zapowietrzony - ale czym się tak zapowietrzył ????? może ktoś podpowie ? jak tak może być że auto 3 dni dobrze śmiga i nagle sie grzeje na maksa ??? czy pompa może raz chodzić a raz nie? a co z termostatem ? może być dobry a na drugi dzień nie ? pojade do mechanika i znowu wyjde na głupka bo bedzie wszystko ok !!!

Może sprawdz pompe wody , w tych modelach po 1990 roku pompa miała wirnik plastikowy, może byc tak że wirnik poluzował sie na osce i sie po porostu ni kreci. Miałem cos takiego kiedys w Oplu , tez sie gotował ,a okazało sie ze wirnik na pompie był luzny.

Opublikowano
  • Autor
wypieprzylem wode z ukladu i wlalem sam plyn,prawidlowo i jak na razie jest okay.ale nie jezdzilem za wiele jeszcze.sie zobaczy. :mad2:
Opublikowano

Witam , dawno mnie nie było a w aucie katastrofa , po zdjęciu głowicy okazało się że wielokrotnie spawana , co za partacz to zrobił ?? poraża mnie to jak można w taki sposób naprawiać BMW , brak słów , wymiana głowicy bedzie mnie kosztować około 2000pln ale przynajmniej bede wiedział co mam pod maską , mam nadzieję że chłopaki z M-Auto service w Opolu zrobią to porządnie .

Pozdrawiam wszystkich deptaczy pedałów !!! :twisted2:

Opublikowano
po zrobieniu "spawaniu"głowicy wcale nie masz pewności żę wszystko będzie oki ,u siebie włożyłem fabrycznie n-o-w-ą głowice która życiu nie widziałą auta i po przejechaniu ok 5-6tyś też mi płyn ucieka i modle sie oto :modlitwa: żeby to była uszczelka,znajomy inaczej nie można mówić ma pech ma już chyba trzecią głowice i każdą średnio dwa razy robił
Opublikowano

Jestem świerzo po wymianie uszczelki i planowaniu głowicy. Planowanie kosztowało mnie jakoś 160-180pln ale zrobili to perfekcyjnie (powiem tak... u mnie w mieście mimo, że są firmy które planują głowicę powiedziano mi tak... zapomnij... masz 3.5L i musisz to dać w dobre ręce...). Po założeniu splanowanej głowicy (i wymianie uszczelniaczy, uszczelek kolektora itd) nic mi płynu nie ubywa, autko ma nieporównywalnie większą moc i ogólnie sprawa wrażenie, jakby dstało drugie życie...

Co do samego planowania... sukcesem jest chyba doświadczony zakład. Bo nie oszukujmy sie ale domorośli mechanicy w garażu nie są wstanie idealnie zplanować dużej głowicy...

Druga sprawa, że należało by sprawdzić w dokumentajci serwisowej wogole o ile można planować... bo jak za mocno się ją "zetnie" to przecież zmieni się stopień kompresji itd...

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano

Misyo stąd masz drugie zycie ;) kompresja się zwiększyła ;)

Pozdrawiam

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano
  • Autor
plynu dalej minimalnie ubywa. :mad2: ale za 3 tygodnie jade do ojczyzny .mam juz dobry zaklad ze to zrobia.od razu mi wiele innych rzeczy zrobia.i zaplace nie tyle co to,a tutaj nie trudno o partacza.koszt wymiany uszczelki na wyspach to jakies 6000 PLN :duh:
Opublikowano
Witam napisz co wyszlo z tym ubytkiem plynu bo u mnie jest podobna sytuacja ubywa troche plynu, a najwiecej jak dam mocno w palnik. Wiec jestem ciekaw jaka jest przyczyna u Ciebie !!! Pozdrawiam
Opublikowano

transporter1: czytam ten wątek od jakiegoś czasu... i tak sie zastanawiam ile jeszcze razy bedziesz pisać dokładnie to samo... Na prawde już wiemy wszyscy ile to kosztuje na wyspach.... i nie pisz jednego postu pod drugim tylko proszę EDYTUJ posta... będzie przyjemniej dla nas wszystkich....

Pozdrawiam i no offence

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano
  • Autor

piorun4u,

jesli nie ma wyciekow nigdzie to 99% jest uszczelka.ale sprawdz sobie najpierw czy nigdzie nie ma wyciekow pod autem i zrob test cisnieniowy zanim poniesiesz zbedne koszty.

a u mnie co bedzie to powiem jak zdejma glowice.

Opublikowano

Ja juz po wymianie głowicy , plus wałek , dzwigienki , termostat , uszczelki , olej ,płyn , filter , i robota , razem za wszystko 2200pln . Ciekawe jak to pojeżdzi ?

Trzymajcie kciuki , pozdrawiam ...

A co do dziwnych objawów - koledzy polecam naprawde fachowców bo możecie się zdziwic co tzw. Kazie potrafią zrobić np. u mnie wogóle nie było termostatu !!!??? pusta obudowa . Co za debil to wymyślił , termostat nowy 30 zł .... brak słów